Gyantafolt eltávolítása házilag

Gyantafolt eltávolítása házilag

A ragacsos foltok, főként, ha gyantáról van szó, sok fejfájást tudnak okozni. Azonban a megfelelő módszereket a gyorsasággal párosítva elbánhatunk velük.

A gyantafoltot a szőnyegből egyszerűen kitisztíthatjuk. 2 bögre meleg vízben oldjunk fel 1 evőkanál mosogatószert, majd egy tiszta törölköző segítségével itassuk át vele a foltot. Alaposan dolgozzuk bele a szőnyegbe, míg a folt el nem tűnik. Végül tiszta vízzel öblítsük ki, majd itassuk fel száraz ruhával és hagyjuk a levegőn megszáradni. A bútorokra került gyantát terpentinnel vagy alkohollal átitatott ruhával tudjuk letörölgetni.

Teljesen nedvesítsük be velük a foltot, majd száraz ruhával törölgessük, amíg teljesen el nem tűnik. Ha kell, ismételjük meg a tisztítást, végül meleg vízzel töröljük át a bútort és hagyjuk megszáradni.

A gyantafoltok nagyon gyakoriak a ruhákon, nemcsak a szabadban játszó gyerekeknél, de azoknál is, akik otthon gyantával szőrtelenítenek. Gyorsan kell cselekedni, ha nem szeretnénk végleg elbúcsúzni a ruhától. 1 bögre mosószerbe keverjünk néhány csepp ammóniát és áztassuk bele a ruhát fél órára, majd géppel mossuk ki. Ha a gyantafolt nem tűnt el teljesen, ismételjük meg a folyamatot.