Mosogatógép tisztítás házilag

Mosogatógép tisztítás házilag

A mosogatógép rendszeres tisztítása fontos annak érdekében, hogy megakadályozza a szennyeződéseket és a szagokat, valamint meghosszabbítsa az élettartamát. Az alábbiakban részletesen leírom, hogyan lehet a mosogatógépet otthon tisztítani.

Távolítsa el a nagyobb szennyeződéseket
Először távolítsa el az ételmaradékokat és más szennyeződéseket a mosogatógép belsejéből. A legjobb, ha egy szivaccsal vagy egy papírtörlővel távolítja el a nagyobb darabokat, majd egy kis kefével, mint például egy fogkefével tisztítja meg a maradékot.

Távolítsa el a szűrőt és tisztítsa meg
A mosogatógépnek van egy szűrője, amely eltávolítja a nagyobb szennyeződéseket a vízből. A szűrő általában a mosogatógép alján található. Távolítsa el a szűrőt, és mossa meg langyos, szappanos vízben. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el az összes szennyeződést a szűrőből, majd öblítse le és hagyja megszáradni.

Tisztítsa meg az ajtótömítést
Az ajtótömítés egy olyan terület, amely könnyen koszolódik és szennyeződik. Távolítsa el az ajtótömítést, majd mossa meg szappanos vízben egy kis kefével vagy egy fogkefével. Ügyeljen arra, hogy a szivacs vagy a papírtörlő ne szakadjon bele az ajtótömítésbe, és ne használjon durva tisztítószert, mivel ez megrongálhatja az ajtótömítést.

Tisztítsa meg a mosogatógép belsejét
Mossa meg a mosogatógép belsejét egy mosogatógép tisztítóval, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a szagokat. Az ilyen tisztítószereket általában az élelmiszerboltokban vagy online lehet megvásárolni. A tisztítószert általában a mosogatógépbe kell helyezni, majd egy programot kell futtatni, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és a szagokat.

Futtassa a mosogatógépet egy ciklusban
Végül futtasson egy üres mosogatógép ciklust a tisztítószer eltávolítása érdekében. Használaton kívül, érdemes a mosogatógép ajtaját nyitva tartani, hogy kiszáradjon, így kevésbé tudnak megtelepedni a mikroorganizmusok.

Bővebben itt: https://www.dugulaselharitas.net/mosogatogep-tisztitas-hogyan.html