Akrilkád tisztítása házilag

Akrilkád tisztítása házilag

Az akrilkádakat egyre többen választják, hiszen bármilyen formában elérhetők, jól tartják a hőt és jóval könnyebbek, mint a hagyományos öntöttvas kádak. Sima, fényes felületük azonban könnyen megkarcolódhat és sérülhet, ha nem a megfelelő módon tisztítjuk őket.

Legalább hetente egyszer tisztítsuk ki az akrilkádat, de legyünk óvatosak. A bolti tisztítószerek helyett használjunk kíméletes szappant vagy mosogatószert és sok forró vizet. A tisztítást puha ronggyal vagy sima felületű szivaccsal végezzük. Ne használjunk olyan súrolószereket, melyek szemcséket tartalmaznak, illetve érdes szivacsot se.

Az akrilkádat fényezni sem kell, hiszen önmagától és csillog a felülete és ez így is marad, ha nem kontárkodunk bele. Ahol túl kemény a víz, idővel nyomot hagyhat a kádon. Ha ezt tapasztaljuk, használjunk sima ecetet, amit fele-fele arányban hígítsunk vízzel és egy szórófejes flakonból fújjuk a kádra. Néhány percig hagyjuk hatni, töröljük át, majd öblítsük le. Kézi gőztisztítót használni biztonságos és egyszerű módja az akrilkád tisztításának. A meglévő foltok, sérülések eltüntetéséhez a legfinomabb csiszolópapírt nedvesítsük be és óvatosan használjuk.