Rovarcsapda házilag

Rovarcsapda házilag

A rovarok hívatlan vendégek a lakásban. Ellenük nemcsak erős, a környezetre és az egészségre is káros vegyszerekkel, hanem egyszerűen elkészíthető, házi rovarcsapdákkal is védekezhetünk.

A repülő rovarokat egyetlen ásványvizes palack segítségével megfoghatjuk. Az palack felső részét vágjuk le, majd szájával lefelé fordítsuk vissza az üvegbe és ragasztóval rögzítsük. Az üvegbe tölthetünk cukros vizet, mézet, sört, ami csalogató a rovarok számára.

Meglepően sok rovart ejthetünk csapdába, ha egy tálba tesszük a csalit, majd a tál tetejét egy egyszerű műanyag fóliával lefedjük és befőttes gumival rögzítjük. A fólia tetején üssünk akkora lyukakat, hogy ne csak az apróbb rovarok, de a legyek, darazsak is kényelmesen beférjenek rajtuk. Ha nem repülő rovarokat szeretnénk elcsípni, használjunk szappanos vizet 1:1 arányban összekeverve. Tegyük egy szórófejes palackba és permetezzük azokra a területekre, ahol többször is megfigyeltük a rovarokat. Jól működik a házilag készített csípős rovarirtó is. Ehhez fokhagymát és erős paprikát áztassunk szappanos vízbe egy napon keresztül. 2 héten keresztül felhasználhatjuk, távol tarthatjuk vele a büdös bogarakat.