Köhögés csillapítása házilag

köhögés-csillapításKöhögés csillapítása házilag
Mindannyian tudjuk, mennyire irritáló és fájdalmas lehet a köhögés, ami nemcsak a nappalokat, de az éjszakákat is tönkreteheti. Bizonyos esetekben elkerülhetetlen a gyógyszer szedése, de az enyhébb köhögést házilag is csillapíthatjuk.

Amint úgy érezzük, hogy köhögési ingerünk van, sós meleg vízzel gargalizáljunk. Ezzel az oldattal megkönnyíthetjük a váladék lefolyását és csökkenthetjük a torok gyulladását is. Gargalizálás után torkunk érezhetően megkönnyebbül, jóval kevesebb lesz benne a köhögésre ingerlő váladék. Sokan esküsznek a forró tejben elkevert kurkuma por hatásaira köhögés ellen.

Fertőtlenítő tulajdonsága érvényesül akkor is, ha megisszuk, de gargalizálni is érdemes vele. Ehhez egy bögre forró vízben oldjunk fel 1 teáskanál kurkumát és 1 teáskanál sót. Száraz köhögés csillapítására keverjük mézbe a kurkumát, de teát is készíthetünk belőle, amit szintén mézzel édesítsünk. Ha a mézet tejben elkeverjük és lefekvés előtt megisszuk, nemcsak egy finom italt kapunk, megszabadulhatunk a kínzó éjszakai köhögéstől is. A fokhagyma antibakteriális és köptető hatása a legcsúnyább köhögéssel is képes megbirkózni, minél többet együnk belőle.Házilag készített dolgok. Ötletek és praktikák a házilagos megoldásokról, avagy hogyan csináld házilag ?