Próbababa készítés házilag

Próbababa készítés házilag

Hozzávalók:
• jó erős ragasztó szalag, vastag, és ezüstös-szürkés színben vagy fekete színben lehet kapni, pl az Obiban és hasonló áruházakban
• egy póló, amit nem sajnálsz szétvágni
• újságok, papírok, tapétaragasztó (papírmasé alapanyagok)
• egy kis faanyag, talpazatnak
• egy fém vagy fa rúd

Az első, amit el kell készíteni az maga a test. Akkor jó ideig nem csinálta meg, aztán Esther után úgy gondoltam, hogy ez nekem nagyon hasznos lenne, és nem kéne állandóan a húgomat próbababának használni. Azóta meg már több mindenhez is felhasználtam ezt a technikát.

Szóval, ez a ragasztásos része olyan, amit nem tudsz magadnak megcsinálni, segítséget kell kérned valakitől. Felveszed a pólót, és elkezdtek csíkokat vágni, olyan 20 cm-eseket, vagy hát mikor milyen kell. A mell rész kialakítása a legbonyolultabb, mivel ha simán csak körbetekered vízszintesen, nem fogja felvenni szépen a mell formáját is. Így x alakban érdemes ragasztgatni a mellköznél, és így keresztbe ragasztgatással jók kialakítható ez a bonyolultabb rész is. A has könnyű ügy, csak tekergetni kell : ) Ki kell alakítani a vállat, , és én nagyjából ott, ahol volt a póló nyaka, ott kialakítottam a nyak részt is.

Miután elkészült a test, a hát részen óvatosan ollóval levágható, majd a vágás mentén újra össze kell ragasztani. Itt eldöntheted, hogy kitömöd és használod így a testet, vagy azt teszed amit én, akinek nem igazán van hozzá tömőanyaga, hogy kitömi ideiglenesen, lepapírmasézza, majd így már önmagában is megáll. Én a téli ruháimat gyömöszöltem bele nyáron tömés gyanánt, mivel azért nem kevés tömőanyagra lenne ehhez szükség. Viszont a papírmasézás előtt érdemes elkészíteni a próbababa állványát, mert önmagában papírmasézni, hogy megállítod a szoba közepén, hogy körbe masézd, azzal járhat, hogy a súlytól összenyomódik az alja, és eltorzul. Nekem ez történt, mert később lett meg az állványom, és így később kellett levennem a papírmasé formánál, hogy mégis akkora legyen, mint én vagyok.

Az állvány nálam egy hosszabb, apától maradt fa maradvány, ami lehet hogy a kutya kerítés készítésnek egy maradványa, már nem tudom. Ezt daraboltuk fel 2 megfelelő méretű darabra, fúrtuk, csavaroztunk, majd a közepébe fúrtunk szépen merőlegesen egy nagy lyukat, ami megfelelő méretű volt a rúdnak, amit majd beleállítunk. Utána már csak bele kellett csavarozni a rudat, és az alap kész is van. Hogy a próbababa megálljon rajta, még szükség van egy kis fadarabra, aminek közepén szintén van egy rúdátmérőjű lyuk, és hosszúsága kb. akkora, mint a vállé, hogy stabilan megmaradjon rajta a test.

Forrás: cosplay.hu