Szájszag megszüntetése házilag

szajszag-megszuntetesSzájszag megszüntetése házilag
Reggelente senki sem ébred üde lehelettel, de az egész napos szájszagot nem lehet természetesnek nevezni. Sok kellemetlenséget és kínos helyzetet okozhat, romba döntheti a magabiztosságot és kihathat akár a munkahelyi vagy magánéleti kapcsolatokra is. Jó hír, hogy nem kell együtt élni vele, több módszerrel is megszabadulhatunk tőle!

Mivel a szájszagot legtöbbször az elszaporodó baktériumok okozzák, kézenfekvő, hogy ellenük az egyik legjobb megoldás a fogmosás. Ha ezt elhanyagoljuk, ne csodálkozzunk, ha leheletünktől a virágok is elhervadnak. A fogmosást fogselyem és szájvíz használatával is kiegészíthetjük, a legjobb, ha mentolos termékeket választunk. Nagyon egyszerű módszer a szájszag enyhítésére a vízzel való öblögetés.

Ezt minden étkezés után ajánlott néhány másodpercig végezni, hogy az ételmaradékokat kimossuk a fogak közül. A fahéj és a szegfűszeg nemcsak azonnali friss leheletet adnak, de a problémát rögtön a gyökerénél orvosolják antibakteriális hatásuk révén. Szegfűszeget, édesköményt vagy petrezselymet bármikor rágcsálhatunk, az őrölt fahéjból egy teáskanállal tegyünk egy bögre forró vízbe, majd szűrjük le és öblögessünk vele.Házilag készített dolgok. Ötletek és praktikák a házilagos megoldásokról, avagy hogyan csináld házilag ?