Szájszag megszüntetése házilag

Szájszag megszüntetése házilag

Reggelente senki sem ébred üde lehelettel, de az egész napos szájszagot nem lehet természetesnek nevezni. Sok kellemetlenséget és kínos helyzetet okozhat, romba döntheti a magabiztosságot és kihathat akár a munkahelyi vagy magánéleti kapcsolatokra is. Jó hír, hogy nem kell együtt élni vele, több módszerrel is megszabadulhatunk tőle!

Mivel a szájszagot legtöbbször az elszaporodó baktériumok okozzák, kézenfekvő, hogy ellenük az egyik legjobb megoldás a fogmosás. Ha ezt elhanyagoljuk, ne csodálkozzunk, ha leheletünktől a virágok is elhervadnak. A fogmosást fogselyem és szájvíz használatával is kiegészíthetjük, a legjobb, ha mentolos termékeket választunk. Nagyon egyszerű módszer a szájszag enyhítésére a vízzel való öblögetés.

Ezt minden étkezés után ajánlott néhány másodpercig végezni, hogy az ételmaradékokat kimossuk a fogak közül. A fahéj és a szegfűszeg nemcsak azonnali friss leheletet adnak, de a problémát rögtön a gyökerénél orvosolják antibakteriális hatásuk révén. Szegfűszeget, édesköményt vagy petrezselymet bármikor rágcsálhatunk, az őrölt fahéjból egy teáskanállal tegyünk egy bögre forró vízbe, majd szűrjük le és öblögessünk vele.