Esküvői meghívó házilag

Esküvői meghívó házilag

Hogy esküvői meghívókat készíthessünk házilag, ahhoz nincs szükségünk másra, mint – akárcsak a legtöbb otthon elkészíthető dolog esetében – egy nagy adag kreativitásra. Az esküvői meghívók esetében – mivel általában nem készülnek nagy mennyiségben – azonban szükségünk lesz még egy nyomtatóra, valamint tetszés szerint a megfelelő alapanyagokra, amelyeket kreatív- vagy hobbiboltokban könnyedén beszerezhetünk.

Hogy saját esküvői meghívónk lehessen, ahhoz el kell döntenünk, hogy a meghívó milyen eszmeiséget és hangulatot árasszon. Legyen például elegáns, kissé bohókás, netán komoly és üzleties, hiszen mindegyikre van megoldás. Alapanyagként beszerezhetünk díszes borítékokat, szalagokat és esetleg matricákat is a megfelelő boltokban, ha már eldöntöttük, hogy milyen hangulatú meghívót szeretnénk alkalmazni. Ezt követően pedig a végeredménynek már csak a képzeletünk szabhat határt.

Ha például viccesebb meghívót szeretnénk, akkor vehetünk mintás papírlapot – például szíveset – amire egy szövegszerkesztő segítségével rányomtathatjuk a kívánt szöveget, majd egy egyszerű ollóval méretre vágjuk őket. Már erre ráragaszthatunk néhány darab matricát, netán befogathatjuk egy színes kartonlap és egy félig átlátszó papírlap közé, amire rányomtathatunk egy verset vagy csupán annyit, hogy „esküvői meghívó”. Az összefogatást számtalan módon megoldhatjuk, így például a méretre vágott papírok tetejét egy egyszerű lyukasztógéppel átlyukasztjuk, majd egy színes fonal segítségével masnira kötjük, elég szorosan ahhoz, hogy a meghívó ne essen szét. Ha bizonytalanok vagyunk a kötés alá egy kis ragasztót is tehetünk, így már biztosan egyben marad a meghívó. Igény esetén akár mintás vagy ötletes borítékot is nyomtathatunk a meghívóhoz – például saját fotónkkal vagy egy vicces képpel – amiben átnyújthatjuk a meghívót. Így készül a legegyszerűbb esküvői meghívó házilag.