Macskaalom szagtalanítása házilag

Macskaalom szagtalanítása házilag

Macskaalomnak csak olyan anyagokat érdemes használni, amelyik jó nedvszívó és könnyen elnyeli a kellemetlen szagokat. Legjobb az ásványi alom. De nem rossz a tiszta homok és a faforgács sem.

Fontos, hogy a macskaalomnak jó helyet találjunk a lakásban. Tartója legalább akkora legyen, hogy a macska kényelmesen elférjen benne.

Az almot úgy kell kialakítani, hogy minden igényt kielégítsen. Először mindig a szagtalanító réteget helyezzük el a tartóba, majd legalább 5 cm vastagságban terítsük rá a macskaalmot. Kevésbé lesz csípős szagú az alom, ha aljára vékonyan sima hintőport szórunk. A hintőpor helyett tehetünk szódabikarbónát is.

A szagot csökkenthetjük azáltal is, hogy az almot minden egyes használat után gyorsan kitisztítjuk, az állat piszkát kislapáttal eltávolítjuk. A kiszedett alom mennyiséget pedig újjal pótoljuk. Ha az alom teljesen elpiszkolódott, cseréljük ki teljesen. Az alomtartót havonta egyszer érdemes fertőtleníteni.

Használjunk több alomtálcát. Tehát, hány macska, annyi alom. Sőt! Az általános szabály szerint jó, ha eggyel több alomtálcánk van, mint ahány macskánk.

Ha a gyakori tisztítás ellenére zavar bennünket az alom kellemetlen szaga, vásároljunk ún. macskaalom szagsemlegesítő spray- t vagy Szerezzünk be egy öntisztító alomtálcát. Ez hasznos befektetés.Teljesen automatikus működésű tálca, mely saját zsákocskájába lapátolja az ürüléket, 10 perccel a macska távozása után. Ez az alomtálca valamivel drágább megoldás, de megkímél bennünket a kellemetlen munka elvégzésétől és szagmentesen tartja lakását. Ez a leghatékonyabb megoldás a szagos macskaalom ellen.

Forrás: hazipraktikak.uw.hu