Jacuzzi házilag

Jacuzzi házilag

Jön a nyár, és egyre többet élvezhetjük a napsütés kellemes érzését. Ezt leginkább egy szép medence partján lehet élvezni. Nézzünk, hogyan is építhetünk két kezünkkel otthonra egy medencét!

1. tervezés. A medence helyét úgy kellett megtervezni, a nap érje sokat, ne legyen fa 2-3 M es körzetben, jó talaj legyen. Ezután parcellázzuk ki leendő medencénk helyét.

2. Ásás. A legkeményebb fázis. Ki kell ásnunk a földet attól függően, hogy körülbelül milyen mély medencét szeretnénk. Időigényes feladat, akár heteket is igénybe vehet.

3. Betonozás, Betonozzunk be vastagon a medence alját, illetve lépcsőfokokhoz téglát is használjunk. Masszívabb és időt állóbb lesz építményünk, ha betonvasat használunk, legalább az aljára.

4. Falazás. Ezt lehet akár új, akár pedig bontott téglákból elvégezni. Nem bonyolult feladat, egyszerűen körbe kell húzni fallal a medencénket. A később is látható részekre érdemes szebb téglákat használni.

5. Vakoljuk be a falat, szépen, egyenletesre.

6. Készítsünk egy betonperemet, mely el fogja takarni a téglákat. Ügyeljünk arra, hogy gömbölyítsük le az éleket, úgy esztétikusabb lesz. Ezzel körülbelül 2-3 centivel magasabb lesz medencénk pereme.

7. Festés: Ez a legköltségesebb lépés, hiszen a medencefesték nagyon drága mulatság. Ehhez nem mást használnak, mint egy Izofix nevű anyagot, amely körülbelül 3-4 ezer forint körül mozog dobozonként, mely átlagosan 5 négyzetméternyi terület befestésére elég, így ha nagyobb medencét akarunk, akkor ez a lépés kemény tízezreinkbe is kerülhet.

Forrás: bulvaros.hu

Amire nem tért ki a cikk :
1.elszívók
2.szűrők
3.befúvok
4.medence szigetelés