Körömerősítő folyadék házilag

Körömerősítő folyadék házilag

Kevés, ám rendszeres törődéssel gyönyörű, természetes körmökkel büszkélkedhetsz. Ötleteket kapsz a körömápoláshoz, és az új trendeket is bemutatjuk.

A legtöbbünknek szüksége van a folyamatos körömerősítésre, de nem mindegy, mit használunk erre a célra. Létezik lakkal kombinált és láthatatlan változat is. Amikor nagyon gyenge a körmöd – betegség után, műköröm eltávolítását követően, vegyszer hatása nyomán –, akkor rendszeres, napi erősítésre van szükséged, kúraszerűen. A szinten tartáshoz elég hetente, kéthetente egyszer használnod a körömerősítőt.

A körömerősítők egy része formaldehidtartalmának köszönhetően vastagítja meg a körmödet. Kétségtelen, hogy ezektől a termékektől várhatod a leggyorsabb és a leglátványosabb eredményt, ám nem árt az óvatosság. Légy óvatos, ne kerüljön a szerből egy pici sem a körömágy bőrére, mert rendkívüli módon kiszárítja. A legbiztonságosabb, ha a formalinos erősítő használata előtt bekrémezed a körmöd körüli bőrt.

Ha tartasz a formaldehid esetleges káros hatásától, vagy hajlamos vagy a bőrallergiára, akkor válassz formalinmentes körömerősítőt. Ezek többnyire ásványi anyagokat tartalmaznak, azokat építik be a körömbe.

A vegyszerek, néhány konyhai alapanyag, a nikotin és a színes körömlakkok elszínezhetik a körmödet. Nem egyszerű tőle megszabadulni, tehát inkább óvd a körmeid színét, a legjobb, ha mindig viselsz egy színtelen lakkréteget. Válassz olyat, amely erősítőt is tartalmaz, és bázislakknak is megfelelő, így két legyet üthetsz egy csapásra. Az úgynevezett bázislakkok nemcsak a sötét színű lakkok kellemetlen nyomától óvnak, hanem kiegyenlítik a köröm felszínét, ezáltal szebben mutat a fedőlakk.

Ne hagyd kiszáradni!

A körömágy bőrének az állapota rányomja a bélyegét a körmöd látványára. A legfontosabb, hogy mindent tegyél meg a szárazsága ellen. Nemcsak ez a bőrfelület, hanem az egész kézfejed odafigyelést igényel.
Csak akkor moss kezet, ha valóban szükséges (a víz önmagában is szárít), ekkor is kerüld a szárítóhatású szappanokat. Folyamatosan krémezz, a legjobb, ha a fürdőszoba mellett, a kocsiban, a táskádban és a munkahelyeden is tartasz kézkrémet. Ja! Használni is kell, minden kézmosás után, ez van.

Ha már krémezel, arra is ügyelj, hogy a napsütéses időszakban fényvédős terméket vess be, ezzel késleltetheted a ráncosodást és a foltok megjelenését a kézfejeden. Acetonmentes, tápláló anyagokban gazdag lakklemosót használj.

Óvd a színét!

A vegyszerek, néhány konyhai alapanyag, a nikotin és a színes körömlakkok elszínezhetik a körmödet. Nem egyszerű tőle megszabadulni, tehát inkább óvd a körmeid színét, a legjobb, ha mindig viselsz egy színtelen lakkréteget. Válassz olyat, amely erősítőt is tartalmaz, és bázislakknak is megfelelő, így két legyet üthetsz egy csapásra. Az úgynevezett bázislakkok nemcsak a sötét színű lakkok kellemetlen nyomától óvnak, hanem kiegyenlítik a köröm felszínét, ezáltal szebben mutat a fedőlakk.

A finom, visszafogott színek mellett most a kék, a szürke és a lila a trendi körömlakk.
Minél sötétebb a lakk színe, annál jobban látszik, ha hibáztál a festés közben. Ezek a színek akkor lesznek szépek, ha legalább két rétegben viszed fel őket. Nagyban segítenek a formatervezett ecsetek, ezekkel könnyebb elkerülni a foltos, csíkos hatást.

Figyelj az épségére!

A köröm körüli bőr hajlamos a sérülésekre, ezek pedig könnyen elfertőződnek, hiszen nehéz megóvnod a kórokozóktól.Próbálj meg leszokni a körömágy bőrének vagdosásáról, inkább vegyél olyan termékeket, amelyekkel feloldhatod és letörölheted az elhalt bőrsejteket. Ha ez nem szimpatikus, akkor a felpuhított bőrt fapálcikával vagy egy törülköző sarkával tologasd föl a körmödről.

És egy házi recept – a Kukoricaolaj

4 evőkanál kukoricaolaj
20 gramm mezei zsurló

Ennek a kozmetikumnak az elkészítése 5 percig sem tart, viszont a felhasználása az elkészítéstől számítva 1 hét múlva kezdődhet csak meg!!!!

Tegyünk oda egy kis lábasba vizet melegedni, ha már gőzölög a víz, akkor egy kisebb edényt helyezzünk a gőz fölé, s ebben az edényben melegítsük fel az olajat és adjuk hozzá a szárított zsúrlót. A kapott keveréket hagyjuk kihűlni, s töltsük bele egy üvegcsébe vagy tégelybe és zárjuk azt le. Hagyjuk ezt a keveréket 1 hétig pihenni. Ne bontsuk ki ez alatt az egy hét alatt. A hét leteltével bontsuk fel a keveréket és szűrjük le ( szabadítsuk meg az olajat a zsurló darabkáktól) A leszűrt olajat töltsük vissza a tégelybe, s mostantól szükség szerint használhatjuk a kozmetikumot. A kapott keveréket a lakkozatlan körmeidre kenheted, sőt masszírozhatsz belőle a körömágy bőrödbe is. Használatával erősebb, egészséges, fényes körmeid lesznek, s még a körömágy bőrödet sem kell reszelned vagy vagdosnod.

FONTOS!

Mielőtt neki látsz az “olajozásnak”, végezz bőrpróbát! Jó ha tudod, hogy nem csak az érzékeny bőrűeknek van erre szükségük, hanem mindenkinek ajánlott ez a művelet. Mielőtt házilag készített krémet , pakolást vagy egyéb kozmetikumot alkalmaznál, próbáld azt ki egy kisebb bőrfelületen, hogy biztos lehess benne, hogy egyik összetevője sem vált ki nálad allergiás tüneteket( kipirosodás, viszketés, égető érzés) Ha nem tapasztalsz allergiás reakciót, biztonsággal használhatod a saját magad kreált természetes kozmetikumokat.

Forrás: nlcafe.hu és egeszsegeseletmod.com