Hajpakolás házilag

Hajpakolás házilag

-Hajpakolás előtt mindig mossuk meg a hajunkat.
-Fontos, hogy a hajmosást és a pakolások felvitelét gyengéd mozdulatokkal végezzük.
-A törülközővel ne dörzsöljük a hajat, hanem gyengéden itassuk le róla a nedvességet. Legjobb ha egyszerűen rátekerjük pár percre.
-A hajpakolásokat használjuk rendszeresen, heti egy alkalommal, de legalább havonta egyszer mindenképpen kényeztessük vele hajunkat!
-A hatóanyagok felszívódását nagy mértékben fokozza, ha előtte felélénkítjük a fejbőr vérkeringését! Hajpakolás előtt végezzünk fejmasszázst,vagy kefével gyengéden dörzsöljük át a fejbőrünket.
-Ne feledjük, hogy hajunknak belülről is meg kell kapnia a számára nélkülözhetetlen vitaminokat és tápanyagokat!
-Lehetőség szerint kerüljük a hajszárító használatát – adjunk hajunknak is egy kis pihenőt!


Zsíros hajra:

Ehhez a pakoláshoz csupán egy kis élesztőre,kamillára és tojásra van szükséged.1dk élesztőt keverj össze 1 evőkanál langyos kamillateával majd adj hozzá két tojás felvert habját(nem szükséges keményre).Finoman masszírozd be hagyd hatni 20-percig majd öblítsd le.

Töredezett hajra:

Keverj össze 2dl sört 1 tojássárgájával.Masszírozd be 5-10-perc után mosd le és kész is.Tarást ad a frizurádnak és a korpát is segít eltüntetni.A maláta jótékony hatásáról nem is beszélve.

Száraz hajra:
2dl langyos sörhöz adjunk 2 evőkanál jojoba olajat majd masszírozzuk bele a hajunkba.Dunsztoljuk be és 10 perc után mossuk le.Akár egyszer gyengéden samponnal is átmoshatjuk,hogy ne maradjon zsíros érzete a hajunknak.

Nagyon száraz hajra:

1 tojássárgájához keverjünk 2-3 evőkanál mézet.Hajbamasszír majd 1 órára dunsztoljuk be.Utánna mindenképpen mossuk át samponnal.

Hidratáló pakolás:

Egy fél avokádót és egy fél banánt pépesíts adj hozzá egy natúr joghurtot és 1 evőkanál olívaolajat.Fedd le fóliával dunsztold be még egy törcsivel is és fél óra elteltével mosd le samponos vízzel.

És még egy recept

Száraz hajra
Egyszerű mézes pakolás: hajmosás után kenjük be mézzel a hajunkat, tegyünk rá fóliát, majd fedjük le törülközővel. 15 perc után öblítsük le. Az öblítést sörrel, vagy sörrel kevert vízzel is végezhetjük.

Egyszerű, tojásos hajpakolás: 2 egész tojást verjünk fel és tegyük a hajunkra. 20 perc elteltével alaposan öblítsük ki a hajszálak közül.

Tojás és méz – nagyon száraz hajra: 1 tojássárgájához keverjünk 2-3 evőkanál mézet. Vigyük fel a frissen mosott hajra, és fedjük le, majd egy óra múlva öblítsük ki. Fürdősapkával akár egész éjszakára fennmaradhat a pakolás. Reggelre azonban iktassuk be, hogy hajat is kell mosnunk.

Sör és jojoba – száraz hajra: 2 dl langyos sörhöz adjunk 2 evőkanál jojoba olajat, majd a már megmosott hajat masszírozzuk át vele. Erősen száraz haj esetén 15-20 percre fenn is hagyhatjuk, miközben betekerjük, hogy melegen maradjon. Végül mossuk le, és kicsi samponnal újra átmoshatjuk hajunkat, hogy ne maradjon zsíros érzés utána. Kitűnően kondicionálja a száraz, töredezett hajat.

Forrás:  gyongyfodraszat.hu