Hangszigetelés házilag

Hangszigetelés házilag

Otthonunk hangszigetelését házilag kivitelezni közel sem olyan bonyolult vagy drága, mint elsőre hinnénk. Számos módszer létezik, amivel csendesebbé tehetjük a lakást vagy az egyes helyiségeket.

Ha túl zajosnak ítéljük meg lakásunkat, sokszor a rosszul záródó ajtók vagy ablakok a bűnösök. Réseiken keresztül az utca zaja akadálytalanul jut be a házba. Ez ellen vagy a nyílászárók cseréjével vagy körbeszigetelésükkel védekezhetünk. Ha körbeszigeteljük őket, nemcsak a hangokat, de a hideget is kizárhatjuk a lakásból.

A hangszigetelésben a padlónak is nagy szerepe van. A padlószőnyeg és a puha, vastag szőnyegek elnyelik a hangokat, de a vastagabb párnákat, textíliákat falvédőként használva a falat is hang szigetelhetjük. Ha terjedelmes kanapékat teszünk a szobába, azok is sok zajt felfognak. A plafonok hangszigetelését legkönnyebben dupla rétegű gipszkarton felhelyezésével oldhatjuk meg. Dekoratív megoldás a mennyezet hangszigetelésére szövet borítású paneleket használni, ugyanezeket a falra is rögzíthetjük. Ha a lakásban szeretnénk kialakítani egy szinte teljesen hangszigetelt szobát, használjunk tojástartókat, amiket bármilyen színűre festhetünk.
1010