Szemránckrém készítés házilag

Szemránckrém készítés házilag

A szemkörnyék az egyik legérzékenyebb terület, ami különleges gondoskodást igényel. Ápolása a mindennapos rutin része kell, hogy legyen, de nem mindegy, hogy mit használunk hozzá. A szemránckrémek a legdrágább kozmetikumok közé tartoznak, az olcsóbb, ám annál hatékonyabb és természetes összetevőket tartalmazó változatot házilag is elkészíthetjük.

A legegyszerűbb szemránckrém recept csupán két összetevőből áll: E-vitamin kapszulából és kókuszvajból, mégis sokan a legjobb krémnek tartják. A kókuszvajat 3-5 másodperc alatt olvasszuk fel a mikróban, tegyük egy kis tégelybe, majd préseljük bele a kapszula olaját és egy fogpiszkálóval keverjük össze. Tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon és már használhatjuk is.

Érdemes hozzá csepegtetni egy kevés nyugtató hatású levendula illóolajat is. 1 evőkanál lanolinból, 1 evőkanál mandulaolajból és 1 teáskanál lecitin porból is remek szemránckrém készíthető. Ezek az összetevők mélyen hidratálnak és puhítják a bőrt. A lanolint vízfürdőben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a mandulaolajat. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lecitint, ezután cseppenként adagoljuk bele a hideg vizet és jól keverjük össze.