Ajak ápolás házilag

Ajak ápolás házilag

Szép ajkak nélkül nincs szép mosoly sem. Télen a hideg, nyáron a forróság teheti cserepessé, repedezetté az ajkakat, ez gyakran fájdalommal is együtt jár. Nincs szükség drága krémekre ahhoz, hogy ajkainknak megadjuk a tökéletes gondoskodást, elég, ha körbenézünk a konyhában.

Ahogyan bőrünk, úgy ajkaink számára is elengedhetetlen a rendszeres hidratálás. A megfelelő folyadékbevitel mellett érdemes kókuszvajat, ricinus- vagy olívaolajat masszírozni finoman az ajkakba, hogy azok teltek és szép rózsaszínűek maradjanak. Ha túl sötét színű a szánk és szeretnénk üdébbé varázsolni, használjuk a citrom és a cukor keverékét, amivel finoman átradírozhatjuk az ajak bőrét. A citrom természetes világosító hatást fejt ki, a cukor pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket.

Hidratáláshoz és a cserepes ajkak fertőtlenítéséhez a méz is ideális, naponta többször is felkenhetjük. A magas zsírtartalmú tejszín csodákat művel a száraz bőrrel, elég, ha 10 percig rajta hagyjuk ajkunkon, majd finom mozdulatokkal, langyos vízzel mossuk le. Akár naponta több alkalommal is használhatjuk. Ha a tejszínhez kurkuma port keverünk, eredményként gyönyörű rózsás ajkakat kapunk.