Méhcsípés kezelése házilag

Méhcsípés kezelése házila

A méhcsípés hosszú órákon át tartó fájdalmat és égő érzést vált ki. A kellemetlen tüneteket néhány praktikával csillapíthatjuk.

A csípést mossuk le szappanos meleg vízzel, majd húspuhító, szódabikarbóna és víz keverékét kenjük fel a bőrre. A húspuhító lebontja a méregben található fehérjéket, ezzel szünteti meg az irritációt. Szintén hatékony módszer, ha a csípésre bőségesen szódabikarbónát szórunk, majd rácsepegtetünk egy kevés ecetet. A pezsgésnek indult keveréket hagyjuk a bőrön addig, míg a fájdalom meg nem szűnik. Tehetünk a csípésre mustárt vagy antiszeptikus hatású körömvirág krémet, de jeges pakolással is enyhíthetjük a fájdalmat. Kipróbálhatjuk az almaecetes borogatást vagy a fokhagymát, ha olíva olajjal kenegetjük a csípést, az irritált bőrfelület gyógyulását is elősegítjük.

A méz gyulladáscsökkentő hatásának nagy hasznát vehetjük a méhcsípés kezelésében is, addig kenegessük, míg a duzzanat nem csökken. Ha fogkrémet kenünk közvetlenül a csípésre, lehet, hogy először még jobban fog fájni, de ez fokozatosan átvált a fájdalom megszűnésébe. Mivel a fogkrém a szódabikarbónához hasonlóan lúgos kémhatású, semlegesíti a bőrbe jutott mérgeket.