Zsírégető krém házilag

Zsírégető krém házilag

A közellenség a bőrünk kötőszöveti rétegében keletkezik, abban az esetben, ha az ott található hajszálerekben lelassul a vér- és a nyirokkeringés, ezáltal a szövetek lazább szerkezetűvé válnak. A felelős nem kizárólag a túlsúly, bár kétségtelen, hogy a teltebb hölgyek veszélyeztetettebbek e téren. Ugyanakkor a szebbik nem karcsú képviselői sem dőlhetnek hátra, hiszen a felesleges kilók mellett a mozgásszegény életmód, az ülőmunka, a szervezetben felhalmozódott méreganyagok, továbbá hormonális elváltozások gyakran náluk is cellulitiszes elváltozásokat okozhatnak.

Aranyszabály, hogy testmozgás nélkül ne számítsunk komoly sikerre! Kombináljuk az aerob jellegű mozgásformákat (futás, úszás, spinning, nordic-walking, stb.) az erősítő edzésekkel, mert csak a kettő házasságából születhet formás test és kemény popsi! A fárasztó edzés után jöhet a méregtelenítő szauna, majd a hideg zuhany! A problémás területeken egyébként is javasolt a sokkoló hatású váltó-zuhany, amely sokat segít az ellustult kötőszöveti nyirokkeringés élénkítésében! Meg lehet szokni. Feszesítő hatású tusfürdő helyett egy extra tipp: luffából készült szivaccsal dörzsöljük át a problémás területeket. Nemcsak az elhalt felső hámréteget távolítja el, de szintén javítja bőrünk mikro-keringését. Az unalomig ismert egészséges táplálkozás alól most sem bújhatunk ki, bizony a pörköltnek és a krémesnek cellulitiszre gyakorolt pusztító hatásáról nem szól a szakirodalom. Ellenben a méregtelenítés jegyében javasolt sok-sok természetes ásványvizet fogyasztani, és lehetőleg kerülni a kávét, alkoholt.

Akinek cellulitises a bőre, annak sajnos nem megfelelő a vérkeringése, ezért fokozott figyelmet kell fordítania az érintett területre. Megoldás: Körkörös mozdulatokkal masszírozd át a combjaidat masszírozókesztyűvel vagy uborkaszivaccsal. A csipkedő masszázs is nagyon hatásos, gyorsan felélénkíti a bőr sejtjeinek anyagcseréjét.

Tudtad?
A kávéban lévő koffein nemcsak az anyagcserénket serkenti. Testápolóval elkevert őrölt kávé remek zsírégetőnek bizonyul. Ha nem akarsz drága zsírégető, karcsúsító krémeket vásárolni, házilag te is elkészítheted.

Recept:
Az őrölt kávét keverd hozzá a kedvenc tápláló testápolódhoz, masszírozd át vele a combjaidat, majd alaposan mosd le a masszát. És egy másik tipp: feleslegesek a méregdrága narancsbőr ellen krémek: sima testápolót (Touch me) kenünk az ujjunkra pár csepp vad rozmaring olajat kell cseppenteni rá, és ezt bemasszírozni a narancsbőrös területre.

Óvd a sejtjeidet!
A mindennapi testápolásnál körkörös mozdulatokkal masszírozd végig a lábaidat a térdedtől a combtövedig, miközben enyhe nyomást gyakorolsz a bőrödre.

Méregteleníts!
A hüvelykujjaiddal belülről kifelé haladva masszírozd át legalább ötször a combjaidat. Fontos, hogy a térdtől felfelé, illetve kívülről a comb belseje felé haladva masszírozz.

Forrás: fittelet.hu