WC. duguláselhárítás házilag

WC. duguláselhárítás házilag

Első és legfontosabb dolgunk, meggyőződni nincs-e idegen tárgy a wc. csészében (WC. illatosító, tampon, intimbetét, felmosó rongy, fogkefe, fésű, wc kefe feje, stb…) mert ezek a tárgyak felfogatják a lehúzandó dolgokat és gyorsan dugulást okozhatnak. A másik ok a kevés vízhasználatot követő wc csésze elvízkövesedés. Ez főleg a Schell és félfordítós típusú WC. öblítő szelepeknél lehet jellemző.

A WC. dugulás elhárításának legbeváltabb módjai a következőek:
Mivel egy átlag ember nem rendelkezik, nagy teljesítményű duguláselhárító géppel, ezért csak rögtönözni lehet.

1. Elő a pumpát….
Engedjük tele a WC. csészét vízzel és inkább vákuumot próbáljunk kelteni a pumpa hirtelen fel-le húzásával, mint csak lefelé tuszkoljuk a dugulást. A feladat elvégzéséhez a kis fejű, rövid, fanyelű típus a legalkalmasabb. Amennyiben toalett kacsa vagy valami tárgy pottyant bele a WC. csészébe, és le is húztuk, akkor majdnem biztos, hogy nem tudjuk eltávolítani házilag, mert megakadt valahol, így vagy nekiállunk felbontani a WC. csészét és a benne megakadt tárgyat kivesszük belőle a kifolyó felőli oldalon.

2. Elő a mop felmosót…
Tegyük a WC. csészébe és egy hirtelen mozdulattal adjunk egy nagy löketet a dugulásnak.

És egy lehetőség, ha csak WC. papír okozza a dugulást: öntsünk egy üveg ecetet a WC lefolyójába,  majd  rá egy zacskó szódabikarbónát. Az ecet hatására a szódabikarbóna pezsgésnek indul, és várhatóan kissé kellemetlen szag is keletkezik majd, ezért a műveletet szellőztetés mellett végezd. Miután a pezsgés abbamaradt, forralj fel egy lábasban vizet, és öblítsd le vele a WC-kagylót.

Fontos: Az estek túlnyomó részében a különböző duguláselhárító vegyszerek alkalmazása teljesen hiábavaló.

Forrás: http://www.dugulaselharitas.net/dugulas-a-wc-ben.htmlHázilag készített dolgok. Ötletek és praktikák a házilagos megoldásokról, avagy hogyan csináld házilag ?