Visszértágulat kezelése házilag

Visszértágulat kezelése házilag

A visszértágulat hátterében elsősorban a genetikai adottságok állnak, de a fizikai megterhelés, az álló munka, a terhesség és az alkati adottságok is szerepet játszhatnak kialakulásában. Ha kezeletlenül marad, súlyos esetben trombózist is okozhat.

Amilyen gyakran csak lehetséges, a visszeres lábat ne lógassuk, azaz ne üljünk vagy álljunk egyhuzamban sokáig. Inkább támasszuk meg és emeljük fel a lábat a szívnél magasabbra. A kompressziós harisnyák viselése egész napra enyhülést hozhat az elnehezült, fájdalmas visszeres végtagoknak.

Ezek a harisnyák összenyomják az ereket és nem hagyják pangani a vért, fokozzák annak áramlását. Visszértágulatban szenvedőknek a sportok közül főként a lábat erőteljesen megmozgató kerékpározás és az úszás ajánlott, de a rendszeres sétákkal is javíthatjuk az erek állapotát.

Több természetes gyógymód létezik visszér ellen. A vadgesztenye kivonatot régóta használják érbetegségekre, vizsgálatok által igazolt előnye, hogy egyszerre enyhíti a fájdalmat és a duzzanatot is. A szőlőmag kivonat erősíti az ereket és csökkenti a gyulladást, de a vitaminokban és fehérjében gazdag étrend is sokat tud segíteni az érrendszeri betegségeken.