Vérnyomáscsökkentés házilag

Vérnyomáscsökkentés házilag

Magas vérnyomás betegségről (hipertónia) akkor beszélünk, ha ülő helyzetben mérve vérnyomásunk meghaladja a 135/85 Hgmm értéket. Fontos, hogy ez alatt tartsuk vérnyomásunkat, mert számos betegség okozója lehet: érrendszeri-, szív- és vesebetegségek, koszorúér-betegség, szívelégtelenség, agyvérzés.

A betegség súlyosságát fokozhatják a kockázati tényezők: cukorbetegség, dohányzás, magas vérzsírszint, testsúly, koleszterinszint, stresszes életmód, mozgás hiánya, genetikai adottságok. Szükséges tehát életmódunkat is ehhez igazítani.
Magyarország felnőtt lakosságának 15-20 százaléka, a 60 éven felüliek több mint 50 százaléka szenved a betegségben. A magas vérnyomás három súlyossági szintre osztható.

Első fokú hipertóniáról beszélünk, ha 140-160/ 90-100 Hgmm közötti érték áll fent. Ha nincsen szív-érrendszeri betegség vagy egyéb szervkárosodás, akkor elég az életmód változtatás.

Másodfokú hipertóniáról van szó, ha a fent említett értékek mellett szív-érrendszeri betegség is kimutatható, de szervkárosodás nem.

A magas vérnyomásra utaló jelek lehetnek; fejfájás, szédülés, fáradtságérzet, orrvérzés.

A magas vérnyomást legjobb megelőzni egészséges életmóddal. De ha mégis bekövetkezett fogjunk hozzá mielőbb életmódunk megváltoztatásához. Mint a bevezetőben írtam, tegyünk saját magunkért valamit.

Elsősorban kezdjük el méregteleníteni. Ezt többféleképpen is lehet. Lehet már vásárolni különféle méregtelenítő kapszulákat. A heti 1 nap böjt zöldséglé fogyasztásával csodát tesz szervezetünkben. Vehetünk 4-5 kezelést nagyobb kozmetikusoknál és természetgyógyászati rendelőkben SPA méregtelenítő készülékkel.

Ajánlatos a húsevés minimálisra csökkentése, vagy elhagyása. Sok zöldséget, gyümölcsöt, főzeléket fogyasszon. Hidegen sajtolt növényi olajjal készítse ételeit.

Mondjunk le a dohányzásról, alkoholt csak alkalmanként fogyasszon. Kávé sem ajánlatos. Minimális só fogyasztása mellett, fűszereket használjon ízesítésre.

Legújabb kutatások szerint minden betegség alapja a szervezet elsavasodása. Kérem olvassa el az Elsavasodás és a Szervezet lúgosítása c. oldalakat.

Ha Ön túlsúllyal rendelkezik fogyassza a SuperGreens-t (zöld ital), amely méregtelenít, fogyaszt, és helyreállítja a szervezet pH értékét.

A házilag kezelt magas vérnyomás rendbe hozható odafigyeléssel, a táplálkozás megváltoztatásával, méregtelenítéssel. Csak Önön múlik, hogy gyógyszert szed, vagy áttér reform életre.

Vérnyomás-szabályozó tea

A gyógyteát hideg vizes áztatással készítsd el. A forró vizes áztatás magas hőmérséklete miatt ugyanis a fontos droganyagok elpusztulnának, és a hatóanyagok túlzott mértékben feloldódnának.
Hozzávalók:

– 40 g galagonya
– 30 g fagyöngy
– 30 g pásztortáska

Negyed liter hideg vízbe két teáskanál gyógyfüvet tegyél, és egy éjszakára – azaz 8-12 óráig – hagyd állni. Másnap reggel ivóhőmérsékletre melegítve, éhgyomorra fogyaszd el. Az optimális mennyiség napi két csésze. A széles körben elterjedt véleménnyel ellentétben a bogyóitól megtisztított fagyöngy bizonyíthatóan nem mérgező, túlzott adagolása azonban gyomor- és bélbántalmakat okozhat.

Forrás: termeszetgyogyaszat.info és femina.hu