Vérfolt eltávolítás házilag

verfolt-eltavolitasa-hazilagVérfolt eltávolítás házilag
A vérfolt az egyik legmakacsabb szennyeződés, amit nagyon nehéz eltávolítani akár a ruhánkra, akár a bútorokra vagy a szőnyegre kerül. A vérfoltos ruhák gyakran a kukában végzik, de ez nem szükségszerű, több módszer is létezik megmentésükre.

A legfontosabb, hogy a vérfolt eltávolításához azonnal fogjunk hozzá. Ha megszárad, szinte biztos, hogy nincs esélyünk ellene. A friss vért hideg vízzel akár teljesen eltüntethetjük. Addig áztassuk a ruhát vagy az ágyneműt, amíg szinte teljesen el nem halványul. Ezután mosógépben mossuk ki őket. A vérfolt ellen az ecet csodákra képes. Közvetlenül tegyük a foltra, majd itassuk fel egy vizes ruhával és dobjuk a mosógépbe. Egy rész szódabikarbónát két rész vízzel elkeverve szintén hatékonyak lehetünk.

A keverékkel addig törölgessük át a foltot, míg az a lehető legjobban elhalványul, ezután jöhet a gépi mosás. Használhatunk üvegtisztítót, mosogatószert és hagyományos vagy folyékony szappant is a vérfoltok eltávolításához. Fontos, hogy a vérrel szennyezett ruhát soha ne dörzsöljük, mert a vér csak még mélyebben beivódik a szövet szálaiba. A melegítést is kerüljük, a tisztításhoz kizárólag hideg vizet használjunk.Házilag készített dolgok. Ötletek és praktikák a házilagos megoldásokról, avagy hogyan csináld házilag ?