Tyúkszem eltávolítása házilag

Tyúkszem eltávolítása házilag

A tyúkszem a bőr felső rétegének megvastagodása, mely leggyakrabban a lábujjaknál alakul ki. Ha az idegeket vagy a csontot nyomja, nagyon fájdalmas lehet, ezenkívül látványnak sem szép, tehát mindenképpen érdemes megkeresni a legjobb módszert az eltávolítására.

Közvetlenül a meleg vizes fürdő után, amikor a bőr felpuhult, habkővel dörzsöljük a tyúkszemet és próbáljunk róla minél több elhalt hámsejtet eltávolítani. Legyünk óvatosak és ne akarjunk egyszerre megszabadulni a tyúkszemtől, mert a habkő könnyen felsértheti az egészséges bőrt is. Mindennap egy kicsivel több réteget távolítsunk el róla, adjunk neki néhány hetet, míg a tyúkszem teljesen eltűnik. A szódabikarbónás oldat szintén segít eltávolítani az elhalt, kemény bőrt.

Egy kád meleg vízbe keverjünk 3 evőkanál szódabikarbónát vagy készítsünk belőle kenhető pasztát és azzal dörzsöljük a tyúkszemet. Ecetbe mártott vattával vagy egy kis kenyérdarabbal is borogathatjuk, egy ragtapasszal rögzíthetjük éjszakára. Ha sikerült felpuhítani a tyúkszemet, sokkal könnyebb eltávolítani. A ragtapaszt reggel óvatosan vegyük le, ha nem értünk el sikert, minden este ismételjük meg a borogatást.