Táska készítés házilag

Táska készítés házilag

Így az év elején a pihenés mellett volt időm átgondolni, hogy mit is szeretnék az idén megvalósítani. Többek között elhatároztam, hogy újrahasznosítom a régi, divatjamúlt, kinőtt vagy éppen megunt farmernadrágokat. Vannak olyan darabok amelyek szépen vannak díszítve, de csak a helyet foglalják a szekrénybe, mert kidobni sajnálom, hordani pedig már senki nem akarja.

Ezért határoztam el, hogy új funkciójuk lesz, újrahasznosítom őket. Ennek a legjobb módja a táskavarrás. Összegyűjtöttem a környezetemben fellelhető farmernadrágokat, szoknyákat, dzsekiket, és nekiláttam a munkának. Csináltam behúzott gombokat is, ezekkel is nagyon jól lehet nemcsak ezeket a táskákat, hanem bármit díszíteni.

A táska kiszabása nagyon egyszerű. Nem kell különösebb szabásminta. Egy nadrág szárából vágtam ki, (mivel divat volt a trapéz nadrág, ezért az alsó részéből elég széles táska kijön) lyukakat vágtam rá, és alávarrtam kockás anyagokat. De természetesen bármilyen mintájú anyag megfelel erre a célra, akár egy fakóbb farmer is. A felső részére hosszába rávarrtam keskeny anyagcsíkokat azzal a céllal, hogy mosásnál rojtos lesz. Mágneszárral záródik, belső zsebet is csináltam neki, és a bélésre oda ahol a mágneszár van, hogy erős legyen, varrtam kb. egy 10 cm-es farmercsíkot (szintén egy nadrágból maradt, amit rövidíteni kellett).

Kimostam, hogy rojtolódjon. A köröknél is kb fél centire varrtam rá a kockás anyagot, lehetőséget hagyva a rojtolódásnak.

Ha kedvet kaptál, nyugodtan nézz szét a szekrényedbe, mert biztos van olyan nadrág vagy bármi farmerból ami kiváló alapanyag egy szép táskához.

És videó is van egy jópofa táskához:

Forrás: kreativotlet.blog.huHázilag készített dolgok. Ötletek és praktikák a házilagos megoldásokról, avagy hogyan csináld házilag ?