Szúnyogcsípés kezelése házilag

Szúnyogcsípés kezelése házilag

A szúnyogok ellen gyakran bárhogy is próbálkozunk, nem tudjuk megakadályozni a csípést, ami kínzó viszketéssel jár. Ez tulajdonképpen egy allergiás reakció a szervezet részéről. A szúnyogcsípés kezelése csak akkor nevezhető hatékonynak, ha a viszketés mellett a duzzanatot és a fájdalmat is sikerül enyhíteni.

Ha a csípésre azonnal jeget teszünk, egy időre megállíthatjuk a viszketést, de mivel a sokkoló hideg csak az idegeket stimulálja, ez a megoldás nem tartós. A teafaolaj sokkal komplexebb módon hat, mivel gyulladáscsökkentőként viselkedik és antibakteriális hatásával megelőzi a fertőzést, ami gyakran kialakul, ha túl sokat vakarjuk a csípést.

Savassága miatt az almaecetnek is nagy hasznát vehetjük, 2-3 bögrével öntsünk hozzá a meleg fürdővízhez vagy csepegtessünk belőle egy meleg vízbe áztatott ruhára és azzal törölgessük át a szúnyogcsípést. A bőrre kenve a méz is mérsékli a viszketést, de szódabikarbónát vízzel összekeverve is készíthetünk olyan pasztát, ami csillapítja az égő érzést. Szinte azonnal megnyugtathatjuk a bőrt, ha egyenlő arányban összekeverünk egy kevés tejet vízzel, belemártogatunk egy zsebkendőt és azzal borogatjuk a csípést.