Szeplőhalványítás házilag

Szeplőhalványítás házilag

A szeplők kialakulása lehet öröklött hajlam, a hormonális egyensúly felborulásának vagy a túl sok napozásnak a következménye. A szeplőket sokan szexepilnek, másik viszont szépséghibának tekintik és mindent elkövetnek, hogy halványítsák őket. Sok erős kémiai anyagot tartalmazó kozmetikum ígér tartós megoldást, de ezekkel érdemes óvatosan bánni. Helyette próbáljuk ki a természetes módszereket.

Ha rendszeresen tejfölt kenünk a pöttyökre, egy idő után a szeplők halványodását vehetjük észre, köszönhetően a tejsav hatásának. Ne vízzel öblítsük, hanem törölgessük le, majd kenjünk fel hidratáló krémet. A citromlé rendkívül hatékony a bőr foltjainak eltüntetésében. Fokozatosan fehéríti ki a szeplőket, ehhez naponta kétszer friss citromlevet masszírozzunk az érintett bőrfelületbe 10-15 percen keresztül, majd bő vízzel mossuk le.

A torma leve is sokat segíthet a szeplők eltüntetésében, ha naponta 10 percen át törölgetjük vele a bőrt. Szeplőhalványító pakolást készíthetünk, ha frissen lereszelünk egy kevés tormát és egy citrom levével összekeverjük. Hagyjuk megszáradni, majd hideg vízzel öblítsük le. A méz és a víz langyos keveréke is csodákra képes.