Poloskairtás házilag

Poloskairtás házilag

A poloskák apró, vérszívó és gyorsan szaporodó rovarok, melyek befészkelik magukat az ágyneműbe, a matracba, akár egy szállodából is könnyen hazahurcolhatjuk őket a ruhánkon vagy a csomagjainkban. Szakszerű irtásuk nem két fillér, de léteznek olyan házi praktikák, melyekkel végleg kiűzhetjük őket otthonunkból.

Először alaposan porszívózzunk ki mindent, a matracot, a kárpitozott bútorokat, a lambériát, a szőnyegeket, a függönyöket, figyelve a legkisebb résekre is, amiket eltömíteni is érdemes, mivel a poloskák ott húzzák meg magukat.

Ezután mindent mossunk ki olyan forró vízben, amilyet csak elbír az adott anyag. Ne hagyjuk ki a plüssjátékokat, párnákat és semmi olyan tárgyat, amibe a poloska befészkelheti magát. Amit nem tudunk berakni a mosógépe – pl. az ágymatracot -, azt gőzöljük át, mivel a poloskák magas hőmérsékleten elpusztulnak.

Ahogy a legtöbb rovar, a poloskák sem bírják bizonyos növények illatát. A levendula, az eukaliptusz, a kakukkfű és a rozmaring illóolaja elriasztja őket, vízzel felhígítva permetezzük szét a helyiségben, az ágyra és a szőnyegre is szórhatunk belőlük. Ha elcsípjük a poloskákat, tömény alkohollal lefújva őket azonnal elpusztulnak. Azonban, ha olyan mértékű a poloska mennyiség, hogy szakember bevonása is szükséges, akkor mindenképpen olyan szakembert érdemes választani aki környezetbarát poloska irtó szereket alkalmaz.