Patkányirtás házilag

Patkányirtás házilag

Amennyiben rágcsálók és kártevők, példaképpen éppen patkányok költöztek házunk vagy melléképületünk padlására, pincéjébe, akkor nincs mit tenni, valahogyan el kell üldöznünk őket, mielőtt komoly kárt tennének valamiben. Ehhez nem kell azonnal szakembert hívni, hiszen rengeteg hatásos házi praktika van arra, hogy miképpen végezzük el a feladatot otthoni körülmények között, így a patkányirtás házilag is működhet.

A leghatékonyabb mód a méreg

Ha nincs otthon más kisállatunk, például macskánk vagy kutyánk, amelyik szabadon járhat-kelhet és hozzáférhet a méreghez, akkor érdemes azt vásárolni és letenni oda, ahol a patkányt láttuk, illetve ahol a rágcsáló nyomot hagyott maga után. A leghatékonyabb méreg manapság egy zselés, piros vagy kék színű, leginkább apró csomagra hasonlító anyag, amit a patkány rendszerint ellop, bevisz a fészkébe, majd miután az egész kolónia falatozott belőle, el is felejthetjük a problémát. Ez a legegyszerűbb módja, hogy a patkányirtás házilag is megvalósulhasson.

Vannak ezzel szemben ósdi módszerek is

Így például a hagyományos, nagyobb méretű egérfogók, de azokkal komolyabb eredményt nem érhetünk el, ellenben lehet kapni – a legtöbb háztartási boltban – úgynevezett rágcsálóragasztót, amely egy rendkívül erős ragasztószer. Ezt egy deszkára vagy valamilyen mozdítható felületre kell felhordani, közepébe pedig egy csalit, valamiféle ételt tenni. Ha a patkány megérzi a szagát, belefut a ragasztóba és ha már a lába megragadt, biztosan ott marad, utána pedig már könnyű likvidálni a betolakodót.

Ha nem akarjuk bántani a patkányt

Ha nem szeretnénk bántani a rágcsálókat, csupán szeretnénk távol tartani őket a házunktól, akkor is van megoldás, méghozzá az, hogy gyöngytyúkot vagy tengerimalacot veszünk. Előbbinek ugyanis a patkány a népi megfigyelések szerint nem bírja a hangját, utóbbinak pedig a szagát, így ahol mindkét állat megtalálható – de legalább az egyik –, ott jó eséllyel nem élnek meg a patkányok sem.