Nutella házilag

Nutella házilag

Nutella ???? Igen-de házilag!
Hogy ez nekem miért is nem jutott eszembe ????
Ez volt az első gondolatom, mikor ezzel a recepttel találkoztam. Hiszen annyira szereti gyerek, felnőtt-és annyira nem tudjuk, valójában mi is van benne…. Így volt ez eddig de mostantól új Nutella korszak indul-nálunk mindenesetre.

Hihetetlen, de tényleg 5 perc alatt kész, és bárki kiszámolja, jóval olcsóbb, mint a bolti eredeti nagytesója. Bónusz: még mogyoró és csoki is van benne:))) De ebben tényleg….

Nutella házilag

Hozzávalók:
-9 dkg porcukor
-10 dkg őrölt mogyoró
-10 dkg jó minőségű étcsoki
-7 dkg vaj
-1 dl sűrített tej ( nem a cukrozott,tubusos, hanem a „folyós”, üveges vagy dobozos változat kell

Egy tálban elkeverem az őrölt mogyorót a porcukorral.
Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztom meg. Óvatosnak kell lenni, mert túlmelegítés esetén úgy összecsomósodik, borzalmas és használhatatlan állagot ölt.
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadom a lágy vajat és szépen elkevergetem, majd a cukros mogyoróhoz öntöm a felmelegített sűrített tejjel egyetemben.
Addig keverem, amíg teljesen krémszerű lesz.
Ez nekem nem tartott soká, pillanatok alatt lágy és krémes keveréket kaptam.
Csatos üvegbe töltjük éa hűtőben tároljuk. Már amíg tart…..

A mogyoróm ilyen finomságú darálmány volt, lehet, hogy még finomabbra is lehet őrölni-nekem nincs ilyen csodamasinám. Az mindenesetre elgondolkodtatott, hogy a boltban kapható nutella egyrészt sokkal világosabb: ergó nincs benne annyi csoki, mint ebben. Kíváncsi vagyok, másnak is feltűnik-e majd a színbeli különbség, ha elkészítitek….Nekem ez volt az első meglepetés.

Másrészt abban nyomokban sem tudom ennek ismeretében fellelni a mogyorót. Lehet persze, hogy én vagyok szőrszálhasogató. Szóval ebben bizony kicsit látszik a mogyoró, ami az élvezeti értékét egyáltalán nem csökkenti-és legalább tudom, hogy mit eszünk.

Forrás: zamatesillat.blogspot.com