Narancsbőr kezelése házilag

Narancsbőr kezelése házilag
Bőséges folyadék fogyasztás! A minimum napi 2 liter folyadék elfogyasztása szükséges, és ez az egész napra egyenletesen elosztva. A bőségesebb vizeletürítés során el tudnak távozni a különböző eljárások során felszabadított salakanyagok. Ne Colát és a többi édes üdítőt,igyuk mert a a bennük lévő cukor és egyéb anyagok csak tovább fokozzák a narancsbőr kialakulásának lehetőségét!

Az ásványvíz, salaktalanító tea, frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé jöhet, bármilyen mennyiségben! Az elégtelen folyadékbevitel bármelyik cellulitiszkezelő kúra eredményét megsemmisítheti!

Táplálkozási szokások megváltoztatása rendkívül fontos! A sok zöldséget és gyümölcsöt szükséges fogyasztani, mert alacsony a kalóriatartalmúak, vízhajtó hatásúak, és rengeteg fontos ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet tartalmaznak.

Tartsuk karban emésztésünket! Ez is egyik formája a salakanyagok eltávolításának. Fogyasszunk rostokban gazdag táplálékot, kerüljük a zsíros húsokat, a sok tartósítószert tartalmazó ételeket!

Mozgás minden nap és személyre szabottan! A cellulitisz kialakulásának és a fölösleges zsírpárnák létrejöttének oka a bőséges kalóriabevitel mellett a mozgásszegény életmód. Rendszeres mozgás nélkül nincs szép alak, nincs súlycsökkenés, sőt a gyors eredményt hozó cellulitkezelő módszerek hatása is hamar elillan! Hetente minimálisan2-3 alkalommal 30-40 percet mozogjunk, ki-ki vérmérséklete és lehetősége szerint! Nemcsak az aerobik lehet ilyenkor hasznos, hanem a gyors tempójú séta is, hiszen ez is betöltheti a zsírégető tréning szerepét.

A zsírégető tréning alatt olyan – legalább 30 percig tartó – mozgást értünk, amely egyenletes, folyamatos és a szervezetet nem terheli meg. A zsírégető-pulzusszám kiszámítása is egyszerű: (220- életkor) x 0.6, azaz 30 éves korban: maximális pulzusszám 190 ez szorozva 0,6 al kb 110-120/perces pulzusszám.
Gyalogoljunk, sétáljunk, lift helyett használjuk a lépcsőt, ne törekedjünk arra, hogy a bevásárlóközponthoz a lehető legközelebbi parkolóhelyet találjuk meg, autó helyett szálljunk buszra, villamosra, mert ekkor legalább a megállóig gyalogolnunk kell.A járművekre várakozás pedig megfelelő arra, hogy farizmainkat megfeszítsük-ellazítsuk legalább 50-100 alkalommal

Ne dohányozzunk! A cigaretta a narancsbőr kezelése szempontból is rendkívül káros, mert rontja a kiserekben a keringést és a szöveti vérellátást, emeli vitamin és antioxidánst igényt.

Salaktalanítsunk ! A cellulitiszkezelő eljárások során felszabadított salakanyagok eltávolítása céljából és az egész szervezet számára is nagyon hasznos a méregtelenítés, a belső megtisztulás. Erősebb lelkűek a többnapos böjtöt is választhatják, de a heti egy lé- vagy gyümölcsnap is sokat javít az eredményeken.
Ne fogyasszunk savasítóanyagokat! Kerüljük a kávé, a szénsavas italok, a csokoládé, a süti fogyasztását!

Lazítsunk! Sokat segíthet közérzetünkön a relaxáció is – kisimítja a ráncokat, megnyugtatja az idegeket. A langyos, aromaolajos fürdő Relax fürdőolajjal, a kellemes lazító masszázs, illóolajos mécses, meghitt fények mellett egy kis zenehallgatás jót tesz testünknek-lelkünknek.

Természetes bőrfeszesítés: zuhanyozzunk reggel-este váltott hőmérsékletű vízzel! Mindig langyossal vagy meleggel kezdjük, és hideggel fejezzük be! A meleg vízzel történő zuhanyozási fázis 2-3 perc legyen, a hidegre 1-1 ,5 perc elég. Jobb lábunk külső oldalán kezdjük, utána bal láb, jobb kar, bal kar és végül a törzs következzen.

Otthoni ápolás: Ma már rengeteg krém, gyógynövény kivonat létezik, mely segít visszanyerni bőrünk feszességét. Azonban ezektől önmagukban nem sokat várhatunk. Nem szabad az hinnünk, hogy ” bekenjük és elmúlik”

A narancsbőr nem kozmetikai probléma még akkor sem ha ma leginkább kozmetikusok, szépségszalonok foglalkoznak vele, mint ahogy ezt ma nagyon sokan gondolják.

A narancsbőr inkább orvosi és egészségügyi probléma, nagyon szorosan összefügg életvitelünkkel, általános népegészségügyi probléma.

Narancsbőr kezelése otthon

Gyógynövényes testtekercselések
A termálfürdőkben szerte a világon nagy köteg pénzeket fizetnek testtekercseléses kezelésekért. A testtekercselésnek sokféle csodát tulajdonítanak, például úgy tartják, hatásukra veszíthetünk testsúlyunkból vagy megszüntethetjük a narancsbőrt. Függetlenül ezen állítások igazságtartalmától a testtekercselés valóban a kényeztetés egyik legcsodálatosabb módja.

Narancsbőr elleni testtekercselés
Ezt a kezelést sok nő csípőjén és combján megjelenő apró kis bőr alatti elváltozások, a narancsbőr megszüntetésére találták ki. Hatását akkor fejti ki leginkább, ha meleg szobában végzik. A művelet elvégzéséhez azonban szükségünk lesz egy kis segítségre, a celofán feltekerésénél.

Hozzávalók:

8 csepp grépfrút illóolaj, 2 csepp kakukkfű, édeskömény, levendula, geránium, borókabogyó illóolaj, 5dl mandulaolaj, Celofán a tekercseléshez, mely 1 kezelésre elegendő

Elkészítése:
A fürdőszobában vagy a hálóban, ahol a kezelést végzi, jól fűtsünk be.
Egy műanyag „csőrös”, adagolós üvegben rázzuk jól össze az illóolajokat és a mandulaolajat.
Kedvenc módszerünkkel ( luffa, grashankesztyű, száraz kefe, szizálrost ) segítségével hámlasszuk a bőrt.

A fürdőkádban vagy a zuhanytálcában állva finoman masszírozzuk be az olajkeveréket a bőrbe. A kar, a láb, felsőtest bőrébe, de kerüljük az arcot és a nyakat.
Csavarjuk be a lábat a celofánnal. Kezdjük a lábujjal, s haladjunk felfelé a comb irányába. Sokkal könnyebb a celofánt feltekerni úgy, ha 5 cm széles csíkokra vagy legalább félbe, harmadába vágjuk azt. Feszesen tekerjük fel, de azért ne szorítsuk el a vérkeringést.
A karok betekerését kezdjük a kéznél, s a felkar irányába haladjunk. A felsőtesten fejezzük be a tekercselést.

Amikor teljesen betekertük magunkat, 20 percig pihenjünk a meleg szobában. A fürdőkádban párnát elhelyezve lefeküdhetünk, vagy egy széken illetve egy leterített ágyon is elheveredhetünk, a lehető legnagyobb kényelemben. Húsz perc elteltével csavarjuk le magunkról a celofánt, s először meleg vízzel zuhanyozzunk le, majd hideggel. Töröljük magunkat szárazra.

Forrás: patikamagazin.com és leszoktam.hu