Milyen skálán mozognak a murva árak?

Milyen skálán mozognak a murva árak?
Amikor valamilyen építéssel vagy díszítéssel kapcsolatos munkáról van szó, akkor nélkülözhetetlen bizonyos alapanyagok használata. Minden esetben jó minőségű anyagokat érdemes választani, hiszen bármiről is legyen szó, fontos, hogy szép és tartós végeredményt kapjunk.

A murva árak nem takarnak megfizethetetlen összegeket, azt azonban érdemes tudni, hogy több minden is befolyásolja a végösszeget. Nem mindegy például, hogy honnan hova kell elszállítani és nyilván azt is fel kell mérni, hogy pontosan milyen mennyiségben van szükségünk rá.

Murva
Murva

Mi az a murva és mire lehet használni?

A murva tulajdonképpen nem más, mint apró zúzalékkő vagy kavics, amit az építőiparban, illetve a kertépítési munkák során használnak a leggyakrabban. Ami a kinézetét illeti, világos színű, szögletes szemcsékből áll. Kiválóan alkalmas a járófelületek, közlekedést szolgáló utak, elemek burkolására, illetve ezeknek az alapozására. Például a járdák, feljárók, parkolók, sziklakertek kialakításakor is jó szolgálatot tesz.

Mi határozza meg a murva árakat?

A murva árakat elsősorban a szemcsék minősége, illetve osztályozása határozza meg. Értelemszerűen minél nagyobb minőségű és minél precízebben osztályozott változatról van szó, annál többet kell fizetnünk érte. Az osztályozatlan típusok azért olcsóbbak, mert a kitermelés után nem kell szemcsék szerint kiválogatni őket, hanem azonnal szállíthatók. Ami a szemcseméretet illeti, az 5-12 mm és a 12-20 mm méretűek nagyjából egy árban vannak, a 20-55 mm méretűek valamivel olcsóbbak. Ezen kívül a mennyiség is nagymértékben meghatározza az árat. Egyrészt minél több murvára van szükségünk, annál többe kerül, másrészt viszont a nagyobb mennyiségekre nagyobb kedvezményt is szoktak adni. A mennyiség és az ár tehát nem feltétlenül nő azonos mértékben.

Amennyiben még nem találta meg azt a szolgáltatót, ahonnan murvát tud vásárolni, akkor kattintson a kontener-rendeles.info oldalra! Itt a kavics, a sóder, a termőföld és a murva árak is kedvezőek, a szállítás pedig gyors és kényelmes.