Milyen a jó weboldal?

A weboldal az, amivel sok estben a leendő ügyfél először találkozik, ezért fontos erre komoly figyelmet fordítani. Ha igazán profi weboldalt szeretnénk, akkor nem mindegy, hogy weboldalkészítés kire van bízva. Ha jó szakemberre bízzuk, akkor biztosak lehetünk a megfelelő végeredményben. Nézzen ki jól az oldal, legyen a cégarculatára jellemző grafikákból felépítve, hogy igazán illeszkedjen annak a hangulatába.

Fontos, hogy a jó tervezés mellett a weboldal felhasználóbarát legyen, könnyen navigálható. A weboldalkészítés során figyeljünk arra, hogy minden fontos információ elsőre is könnyen megtalálható legyen a honlapon. Emellett praktikusan lehessen keresni a felületen, hogy a felhasználó megtalálja, amiért jött.

Figyelni kell arra, hogy a felület tableten és mobilon is könnyen használható, kényelmes felület legyen, mert egyre több a mobilról és táblagépről érkező keresések száma, és ha a felhasználó nem tudja praktikusan használni a weboldalt, akkor elégedetlenül fog távozni. Összefoglalva fontos a jó design, de legalább ilyen fontos, hogy az oldal kialakítása praktikus legyen és jó felhasználói élményt nyújtson és minél gyorsabban működjön. Sokan megpróbálkoznak házilag elkészíteni egy weboldalt, de hamarosan rá fognak jönni, hogy ez egy igen összetett feladat, mivel nem csak szépnek kell lennie egy weboldalnak, de a keresőmotorhoz is alkalmazkodni kell.