Lábszag ellen házilag

Lábszag ellen házilag

A lábszag az izzadás hatására elszaporodó baktériumok miatt alakul ki. Ellene bármilyen módszert alkalmazunk, ne várjunk azonnali eredményt, gyakran hetekbe telhet, mire a lábszag maradéktalanul megszűnik.

A számos házi gyógymód közül az egyik a szódabikarbóna, ami minimálisra csökkenti a baktériumok számát, semlegesíti az izzadság pH-értékét. Beszórhatjuk vele a cipőt, a zoknit, de vízben feloldva esténként 15-20 percig a lábat is érdemes áztatni benne. A levendulaolajnak nemcsak az illata finom, de beválik a baktériumok ellen is, fertőtlenítő hatásával megállítja a szaporodásukat. A lábvízhez keverjünk hozzá néhány csepp levendulaolajat és áztassuk benne a lábunkat naponta kétszer.

A timsó hasonlóan jótékonyan hat, mivel fertőtlenít, ezáltal a lábszag kiváltó oka, a baktériumok ellen hat. Egy teáskanál timsót keverjünk össze egy bögre meleg vízzel és ezzel mossuk le a lábakat. Ha megszárítottuk, szórjunk egy kevés timsót a lábfejre, különös tekintettel a lábujjak közére. Naponta egyszer érdemes ezt elvégezni. A fekete tea magas csersav tartalma miatt képes szembeszállni a kórokozókkal, de ecetet, almaecetet is tehetünk a lábvízbe a szagok ellen.