Krómozott tárgyak tisztítása

Krómozott tárgyak tisztítása

A konyhában, a háztartási gépeken, a fürdőszobában és az autón gyakran találkozunk a krómmal, ami az egyik legkényesebb felület. Ha nem tisztítjuk megfelelően, foltos és idővel rozsdás lehet, ám okos praktikák segítségével megőrizhetjük szépségét és meghosszabbíthatjuk élettartamát.

A babaolaj ragyogóvá teszi a krómozott tárgyakat. Egy puha pamut ronggyal vigyük fel és máris foltmentes lesz a felület. Használhatunk baba törlőkendőt is, ezután töröljük szárazra a tárgyat, hogy ne maradjon csíkos. Az egyik hagyományos módszer a krómozott tárgyak tisztításához a szappanos víz, amivel akkor érhetünk el tökéletes eredményt, ha utána maradéktalanul megszárítjuk a tárgyakat, különben a víz csúnya foltokat hagy.

Az ecet a háztartások egyik leghatékonyabb fegyvere. Tisztító hatását a krómozott felületeken is bevethetjük, visszaadja a csillogást és zsírtalanít. Elsősorban a dísztárcsák és a lökhárítók tisztításához tökéletes a kóla. Öntsük egy ruhára és egyszerűen töröljük át a felületet, majd szárítsuk meg. Bevált praktika, ha egy félbevágott citromra szódabikarbónát szórva átdörzsöljük a krómot, végül meleg vízzel leöblítjük és szárazra töröljük.