Korpásodás ellen házilag

Korpásodás ellen házilag

1.Tilos a túl meleg víz, mert a hajszál szerkezete kinyílik, és a benne lévő tápanyagokat kimossák belőle. Ezáltal sérülékennyé válik és száraz, töredezett lesz.
2. Tilos a túl hideg víz, mivel a faggyúmirigyeket túlzott zsírtermelésre serkenti.
3. Óvatosan szárítsa a haját. A forró hajszárító levegője felboríthatja a fejbőr és a haj flóráját, ezért csak távolról, de inkább hajszárító nélkül napon vagy meleg légáramlatban szárítsák meg a hajukat.
Korpa elleni természetes szerek: melegítsen fel két evőkanál jó minőségű mandula vagy szőlőmag olajat a bőrnek kellemes hőmérsékletűre, majd csöppentsen bele öt csepp citromfű illóolajat, és jól keverje össze. Apró fogú fésűvel válassza el a haját és az olajkeveréket juttassa a választékokba.

Ne csak a korpás területeken, hanem az egész fejbőrön oszlassa szét, majd finoman, de alaposan masszírozza bele. Ha kész, húzzon zuhanysapkát a fejére, és meleg vizes törölközőt tegyen rá úgy, hogy az egész hajas fejbőrt melegen tartsa. Végül az egész turbánt takarja le egy száraz, nagy törülközővel addig amíg ki nem hűl. Ez a módszer vérbőséget csinál a fejbőrben, táplálja erősíti azt, és a letapadt korpát is föloldja, eltávolíthatóvá teszi. Ezután mosson hajat. Először és másodszor enyhén samponos vízzel, harmadszorra nyírfalevél és százszorszép egyenlő arányú keverékéből készített főzettel. Ne okozzon mikro sérüléseket erőteljes dörzsöléssel a fejbőrön, mert a gomba megbújik, és visszajön a korpa.

Korpásodás ellen csalántinktúra javasolt a fejbőrre hajmosás előtt, ez tényleg megszünteti a gombát, csak heti 1-szer kell majd hajat mosni. Utána tojássárga, méz és citromlé keverékével lehet megmosni a hajat – nem samponnal! Végül levendula, bojtorján, citromfű, csalán – szőkéknek +kamilla – teával lehet leöblíteni.
Heti 1 hajmosásra lesz szükség, nem lesz korpa, nem viszketés, csak ápolt és gyönyörű haj, és ez nem csak ígéret!

Aki azt szeretné, hogy habozzon is a sampon tegyen a tojásos-mézes-citromleves keverékbe egy kis szódabikarbónát (amit a korpa elleni szerként is használtak régen, szerintem a csalán jobb).