Karácsonyi díszek házilag

Karácsonyi díszek házilag

Ha nem szeretnénk drága karácsonyfadíszekre költeni minden évben, de szeretnénk követni legalább színekben az aktuális trendeket, akkor érdemes nekilátni otthoni körülmények között, a karácsonyi díszek házilag ugyanis egyszerűen elkészíthetők. Ez nem csak kiváló alkalom, hogy kiéljük kreatív hajlamainkat, hanem egy kisebb gyermek esetében akár nagyon jó elfoglaltság is lehet, egy kiváló ok arra, hogy szülő és gyerek együtt „játsszon”.

 

Az egyik ilyen házilag elkészíthető karácsonyfadísz az aranydió, ami az egyik legősibb dísze a karácsonyfáknak. Nem kell hozzá más, mint néhány egész dió, egy kézi fúró, egy kevéske drót, valamint aranyszínű lakkspray és szalag. A dísz elkészítése a dió átfúrásával kezdődik. Próbáljuk meg óvatosan, az egész diót átfúrni a tetejétől az aljáig. Ne féljünk attól, hogy széttörik a kezünkben, gondoljunk csak arra milyen nehéz megbontani egy diót. Ha sikerült átfúrnunk, akkor átfűzünk rajta egy drótot – ami előnyös, ha rézből készült. A drót alját megcsomózzuk, hogy ne csússzon ki, másik végét meghurkoljuk, hogy ezzel tudjuk felakasztani a fára a kis díszt. Ezt követően a lakkspray-vel lefújjuk a diót, amire száradás után egy kis aranyszínű masnit kötünk.

Hasonló eljárással készül a házilag készített díszgömb is, amihez néhány pingpong labdára, drótra, ragasztóra, lakkspray-re, csillámra és igény szerinti díszítőelemekre – például gyöngyökre, szalagra – lesz szükségünk. A folyamat első részeként a labdákat vagy átfúrjuk, mint a diót, vagy hozzájuk ragasztunk egy kis drótkampót. Ha a kampó kész, a kívánt színű lakkspray segítségével lefújjuk a labdát, majd ha megszárad, a kívánt formában díszíthetjük. Ragaszthatunk rá különféle gyöngyöket, alakzatokat, mintákat, befújhatjuk csillámmal, de akár színes szalagokat is felerősíthetünk rá, de akár keresztezhetjük is ezeket a megoldásokat.