Karácsonyi ajándék készítése házilag

Karácsonyi ajándék készítése házilag

Miért költenénk drága pénzeket karácsonyi ajándékokra, ha egyszer lehetőségünk van arra, hogy szeretteinket saját készítésű meglepetéssel vagy meglepetésekkel halmozzuk el a kereszténység legnagyobb ünnepén? Ha például egy kisgyerek van a közeli rokonságban, akkor miért vennénk neki drága játékokat, netán olyan ruhákat, amelyeket néhány hónap alatt kinő, ha egyszer minden gyerek odáig van az édességért? Készítsünk neki inkább nyalóka-fenyőt, amely kimeríti az ünnepi koncepció és az édesség fogalomkörét is. Mindehhez pedig nem is lesz szükségünk másra, mint egy ollóra, egy nagyobb kartondobozra, hurkapálcákra, parafa dugóra, ragasztóra, festékre valamint természetesen nyalókákra, így készülhet el a karácsonyi ajándék házilag.

A nyalókafenyő készítése rendkívül egyszerű. Először a fenyő törzsét, magyarán az egész szerkezet vázát készítjük el úgy, hogy a hurkapálcát beleszúrjuk a parafába, amit teljes egészében ragasszunk rá egy kereszt alakú kartonlapra, ami a karácsonyfatartót testesíti meg. Ezt követően vágjunk két nagyobb háromszöget, amelyet kisebb, legalább másfél-két centis csíkokra szeletelünk fel. Ez fogja a karácsonyfánk ágait adni úgy, hogy az egyforma méretű csíkokat egy vágás segítségével derékszögben egymáshoz illesztjük. Ezáltal tulajdonképpen különböző méretű, négyszögletű „propellereket” kapunk, amelyeket a karácsonyfához illően fessünk le zöldre.

Ezt követően az elkészült kartoncsíkokat a legnagyobbakkal kezdve feltűzzük a hurkapálcikára úgy, hogy egymással kilencven fokos szöget zárjanak be, így szépen lassan egy karácsonyfaformát fogunk kapni. Ha mindennel készen vagyunk és kis fánkat kifestettük, feldobtuk egyéb, saját kreatív ötlettel, akkor jöhet a lényeg, avagy a nyalóka, amelyeket – darabszámtól függően – minden ág végébe beleszúrunk, ezzel díszítve fel a kis nyalóka-karácsonyfát és készen is van a karácsonyi ajándék házilag.