Izzadságszag eltüntetése ruhából

Izzadságszag eltüntetése ruhából

Az izzadás természetes folyamat, ám a vele együtt járó szagok sok kellemetlenséget tudnak okozni. Sokszor még a mosás sem képes megbirkózni velük, de néhány egyszerű módszerrel frissé tehetjük az izzadságszagú ruhákat.

A szódabikarbóna segít semlegesíteni az izzadságszagot. Keverjük össze egy kevés vízzel és dörzsöljük be vele a ruhán a problémás részeket. Hagyjuk rajta jó negyedórán keresztül vagy még tovább, majd a szokott módon mossuk ki a ruhát. Az ecet erőteljes szagsemlegesítő hatással rendelkezik. Egy lavór vízbe öntsünk 1 bögre ecetet és áztassuk be a ruhákat legalább 10 percre, majd tegyük a gépbe.

A só is jó szolgálatot tehet a kellemetlen izzadságszag eltávolításában. Oldjunk fel több kanál konyhasót egy lavór vízben és áztassuk benne a ruhákat. Frissen facsart citromlevet és azonos mennyiségű vizet összekeverve szintén a szagok ellen hatékony oldatott kapunk. Tegyük rá közvetlenül a ruhára, de a mosógépbe is önthetünk belőle. Háztartási ammóniát és vizet egyforma arányban keverjünk össze, majd itassuk át vele a ruhán a hónalj körüli területet. Mosáskor tegyünk a gépbe is fél bögrével, hogy maradéktalanul eltüntessük az izzadságszagot.