Herpesz kezelése házilag

Herpesz kezelése házilag

A herpesz vírus általi megfertőződések korunk népbetegségei közt vannak számon tartva. A herpesz vírus anyagcseréjéhez argininre, erre az eszenciális aminosavra van szükség. Ilyen élelmiszer a csokoládé, kóla, borsó, müzli, mogyoró, zselatin, kesudió, mandula, dió és a sör. Az alattomos kórokozók az egyszerűbbnek vélt betegségektől kezdve, egészen összetett és heveny lefolyású tüneteket, betegségeket képesek produkálni.

A herpesz vírusok sokfélék

A legelterjedtebb a herpesz szimplex, (herpes simplex) ennek egyik típusa a szájunk szélén, esetleg a szájzugunkban jelenik meg, ahol gyulladást kelt és látványos módon, hólyagos elváltozást okoz. A herpesz szaruhártya- és kötőhártya-gyulladást is okozhat a szemen.

A herpesz szimplex (HSV1) a herpesz vírus családjába tartozik. Lefordítva egyszerű, vagy közönséges herpesznek nevezzük. A Herpesz (HSV2) genitális úton terjed, és a nemi szerveket betegíti meg, elsősorban hólyagos elváltozást, kifekélyesedést, fájdalmat okozva az érintett felületen. De szintén a Herpesz Vírus a felelős az egyik legismertebb gyermekbetegség, a bárányhimlő kialakulásáért is.

Herpesz fertőzés
A herpesz fertőzés egyértelmű bizonyítéka a vissza-visszatérő szájszéli hólyagocskák jelentkezése. A Vírus emberről-emberre terjed, egyik leggyakoribb módja a nyálon keresztüli terjedése. Immunrendszerünk védekezőképességének épségétől függően az ideg-gnaglionokban megtelepszik vagy elkerüli a szervezetet. Ezért a legfontosabb herpesz kezelési módszer, az immunrendszer megerősítése.
Forrás: medicpoliklinika.hu

És akkor lássuk a herpesz kezelését házilag.

1. Betadinos ecsetelés naponta többször.

2. Jeges kezelés, igyunk jeges limonádét vagy üdítőt, a duzzadt ajkunkat merítsük a hideg italba. Esetleg a jégkockákat is odaszoríthatjuk a területre. Alkoholt semmi képen ne fogyasszunk.

2. Aloe vera kezelés. Bioboltokban vásárolhatunk gélt, vagy az élő növény szárából levágva kinyerjük az értékes Aloe vera tartalmat, majd ezzel bekenjük a beteg területet. Ha nem akarunk vesződni ezzel akkor vásárolhatunk kész Aloe vera ajakírt (Foreveres Aloe Lips).

4. Teafa vagy Citromfű olaja, ezek a természetes gyógynövények olyan összetevőket tartalmaznak, melyek bizonyítottan gátolják a herpesz vírus működését.

5. Homeopátiás szerek közül: Apis Mellifica 15CH és Rhus Toxicodendron 15CH nap/3x5golyó


És akkor lássuk a gyógyszertári kínálatot

Compeed tapasz herpeszre
A legdiszkrétebb megoldás a herpesz gyors kezelésére.

Epavir kapszula 30x
Herpes Simplex kezelésére.

Herpatch herpesztapasz
Feloldódó filmtapasz herpesz kezelésére.

Herpatch szérum aktív gél herpeszre

Herpesin krém
Herpes simplex vírus okozta bőrfertőzések, főleg az ajkak, az arc és a nemi szervek területén javallt. Visszatérő fertőzésekre is alkalmazható.Ft

Hevizos kenőcs

PoxClin hűsítő hab 100ml
PoxClin hűsítő hab a bárányhimlő tüneteinek enyhítésére.

Richtofit gél herpeszre 5g
Gyógynövénytartalmú, elősegíti a gyógyulást, gátolja a kifejlődést.

Telviran
Herpesz vírus okozta bőrfertőzések helyi kezelésére szolgáló gyógyszer.

Zovirax ajakherpesz krém 2g
Krém ajakherpeszre

Zovirax Comfort herpesztapasz

Herpesz homeopátiás kezelése
A homeopátia gyors megoldást nyújt a kellemetlen herpesz és afta gyógyítására. Ha a jelenség nem gyakori, az alábbi szerek egyike a tünetek szerint nagyon hasznos segítség lehet. Azonban a rendszeresen visszatérő herpesz és afta krónikus betegségnek tekinthető, ezáltal kezelése homeopata orvos feladata. Az orvos ilyen esetekben személyre szabott, úgynevezett alkati kezelést ír elő.

Apis mellifica:
Idejében alkalmazva megelőzhető a nagy hólyagos elváltozás kialakulása.
Adagolás: 30CH naponta 3-4x

Rhus toxicodendron: herpesz hólyagos stádiumának szere, fájdalommal, viszketéssel.
Adagolás: 30CH naponta 3x

Natrium muriaticum: elsősorban akkor hatásos, ha a herpeszt túlzott napozás, tengeri levegő, sós, tengeri ételek fogyasztása váltotta ki. Égõ fájdalommal
járó, kis, üveggyöngy-szerű hólyagok.
Adagolás: 30CH naponta 3x

Cantharis: nagy, összefüggõ hólyagok esetén.
Adagolás: 30CH naponta 3x

Tanácsok a herpesz megelőzésére:

Napi higiéniai fenntartása.
Körmeinket rendszeresen vágni,  tisztán tartani és nem rágni !!!
Igyál sok vizet.
Bátran nyúljunk a jégakkuhoz, ha érezzük, hogy jön a herpesz.
Lizinben gazdag élelmiszerek fogyasztása. ( Együn több babot, halat, burgonyát, tojást, húst, tejet éd joghurtot.)

Az első és legfontosabb az immunrendszerünk folyamatos karbantartása. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, vitamint.

Itt érdekes dogokat olvashat a betegségekről : A betegségek tüneteirőlHázilag készített dolgok. Ötletek és praktikák a házilagos megoldásokról, avagy hogyan csináld házilag ?