Házilag készített öblítő

Házilag készített öblítő

Ha házilag szeretnél öblítőt készíteni, akkor számos otthoni recept áll rendelkezésedre. Az alábbiakban néhány egyszerű öblítő receptet találsz:

Ecetes öblítő: Keverj össze egy rész ecetet (pl. almaecet vagy fehér ecet) három rész vízzel, majd használd az öblítőként a mosógépben vagy a kézi mosás során.

Szódabikarbónás öblítő: Keverj össze egy evőkanál szódabikarbónát egy liter vízzel, majd használd az öblítőként.

Fontos megjegyezni, hogy az otthon készített öblítők általában nem tartalmaznak illatanyagokat, így ha szeretnéd, hogy a ruháid frissen és kellemesen illatozzanak, akkor használhatsz természetes illóolajokat az öblítőhöz. A legjobb azonban, ha az öblítőkészítéshez tiszta és minőségi alapanyagokat használsz, és mindig olvass utána a mosógép vagy a ruhák ápolása során javasolt tippeknek és trükköknek.

Sokan azt hiszik, hogy az ecet, vagy a szódabikarbóna után kellemetlen illatú marad a ruha, de ez tévhit, a mosás után abszolút semleges lesz a ruha szaga. Amennyiben egy kis pluszra vágynál, akkor pár csepp illóolaj, a az öblítőbe mehet, ilyen levendula, narancs, citrom. Ezektől nagyon friss illatú lesz a ruha.

És most lássunk egy illatos öblítő receptet:

Ha illatos öblítőt szeretnél készíteni, akkor az alábbi egyszerű receptek segítségével könnyedén elkészítheted:

Levendulás öblítő: Keverj össze 1-2 csésze szárított levendula virágot egy liter vízzel és forrald fel. Hagyd állni, amíg a víz kissé lehűl, majd szűrd le a levendula virágokat. Adj hozzá egy fél csésze almaecetet, majd használd az öblítőként.

Narancsos öblítő: Keverj össze egy evőkanál narancshéjat, egy evőkanál citromhéjat és egy evőkanál szárított levendulát egy liter vízzel, majd forrald fel. Hagyd állni, amíg a víz kissé lehűl, majd szűrd le a hozzávalókat. Adj hozzá fél csésze fehér ecetet és használd az öblítőként.

Mentás öblítő: Keverj össze 1-2 csésze friss menta levelet egy liter vízzel és forrald fel. Hagyd állni, amíg a víz kissé lehűl, majd szűrd le a menta leveleket. Adj hozzá egy fél csésze almaecetet, majd használd az öblítőként.

Ezeket az illatos öblítőket ugyanúgy használhatod, mint a boltban kapható öblítőket. Tartsd azonban észben, hogy az öblítők használata opcionális, és néha érdemes megspórolni az öblítő használatát a környezet és a ruháid épsége érdekében.