Hasmenés kezelése házilag

Hasmenés kezelése házilag

A hasmenés minden szempontból kellemetlen, főleg, ha hányinger és erős hasi görcsök is kísérik. Legtöbbször néhány nap alatt magától múlik, de ha nem szeretnénk ezt kivárni, házi praktikákkal még hamarabb visszanyerhetjük komfortérzetünket.

A legfontosabb, hogy sokat igyunk, hiszen csak így tudjuk pótolni azt a rengeteg folyadékot, amit a hasmenés során elveszítünk. Legalább napi 2 l folyadékot igyunk meg, a meleg italokat kerüljük, ilyenkor a hideg kevésbé okoz irritációt. A kamilla tea nagyszerű görcsoldó és enyhíti a bélgyulladást, naponta 3 bögrével is megihatunk. Együnk minőségi joghurtokat, amik élőflórát tartalmaznak.

Ezek helyreállítják a bélflóra egyensúlyát, segítik a hasznos baktériumokat a kórokozókkal szemben. Ha a hasmenést antibiotikum szedése okozta, a joghurt fogyasztása az egyik legjobb módszer a megszüntetéséhez. A joghurt kivételével azonban az összes többi tejterméket érdemes kerülni ebben a néhány napban. A túl sok cukor is fokozza a hasmenés tüneteit és jól tesszük, ha koffeint, valamint túl rostos és túl zsíros ételeket sem fogyasztunk ez idő alatt. A sok keményítőt tartalmazó ételek azonban kifejezetten jót tesznek.