Gyantázás házilag

Gyantázás házilag

Ha tartós csupaszságot szeretnél, ez a módszer a neked való. Két fajtája is ismert: a meleg és a hideg változat. Otthon is elvégezheted, ami nem annyira költséges, mint ha kozmetikushoz mennél. Ám az érzékeny részeket, ahol vékony a bőr (intim terület, hónalj), inkább bízd szakemberre. A hideg gyantacsíkkal nagyon egyszerű a dolgod, csak a bőrre kell simítani és lerántani. Gyantázás után használj bőrnyugtatót, amely enyhíti a fájdalmat és a bőrpírt.

Előnye:
4–6 hétig is eltart a hatása, viszonylag gyors és nagy választékban kapható. Ez a legtartósabb szőrtelenítési forma, leszámítva a végleges szőrtelenítést.

Hátránya:
A szépségért meg kell szenvedni? Valóban, ez a módszer jár egy kis fájdalommal, sikítással is, bár van, aki mosolyogva végigdumálja az egész procedúrát. Továbbá meg kell várnod, míg szőrszálaid elérik a 3-4 milliméteres hosszúságot, mert különben hiába minden erőfeszítés. Kerülni kell a napfürdőt is egy-két napig.És egy termék:
X-Epil: Aloé verával dúsított patronos gyantaszett

A gyantázás lényege igen egyszerű. Gyantát viszünk fel a szőrtelenítendő bőrfelületre, amelybe beleragadnak a szőrszálak és egy hirtelen mozdulattal, a szőr növekedésével ellentétesen lerántjuk a gyantát. Ez nemcsak a szőrszálakat távolítja el, hanem az elhalt hámsejteket is. Ha nedves a bőrfelület, különösen nyáron, akkor a gyantázás előtt hintőporral szórjuk be. Utána, pedig az olaj segítségével eltávolíthatjuk a bőrön maradt gyantát.

Otthoni gyantázáshoz kapni hideg gyantacsíkokat, amelyet a kezünkkel kissé megmelegítünk, majd a bőrünkre simítjuk és letépjük. A dobozban találunk nedves törlőkendőt is, ami segít eltávolítani a megmaradt gyantadarabokat. Gyantacsíkokat különböző méretekben árulnak, így a lábunktól a bajuszkáig mindent megoldhatunk vele. A szemünk érzékeny, így azt bízzuk minden esetben szakemberre.

A hideg gyanta mellett kapni úgynevezett meleg gyantát, amelyet forró vízben felmelegítünk és spatulával felvisszük a bőrünkre. Majd egy hirtelen mozdulattal letépjük a megdermedt gyantát. Hátránya, hogy vigyázni kell, nehogy túlforrósodjon a gyanta és megégessük magunkat. Egy kisebb bőrfelületen ellenőrizzük a hőmérsékletét, mert az égés igen fájdalmas lehet. Ha megtörtént a baj, kicsit megégettük magunkat, de orvosi segítséget nem igényel, akkor használjunk Panthenolt, hámosít és megnyugtatja a bőrt.

Egy apró trükk, ha mégis a meleg gyanta mellett döntünk és a művelet végén nem tudjuk letakarítani az edény faláról a kihűlt gyantát: Talán meglepő, de a WD-40 feloldja a gyantát is. Ha ismeretlen is a termék, ne aggódjunk, párunk biztosan ismeri ezt az ezerfunkciós kenőanyagot!

Ha gyantamelegítő készülékünk van, akkor a művelet szinte ugyanaz, mint a meleg gyantánál. A görgős gyantapatron segítségével felvisszük a gyantát, a gyantába belesimítjuk a lehúzótextíliát és egy gyors mozdulattal lerántjuk. Előnye, hogy a gyanta nem melegszik túl, így nem égetjük meg a bőrünket.

Persze, szakemberhez is fordulunk. A kozmetikusok különféle gyantákat használnak, így a görgős gyantamelegítő készüléktől a cukorgyantáig bármit kipróbálhatunk. A legfontosabb, hogy valóban szakemberre bízzuk magunkat. Kérjük ki barátnőink véleményét, hiszen azon túl, hogy bizalmon alapul a gyantázás, hosszú távon komoly károkat is tehet bőrünkben a szakavatatlan kéz.

Forrás: evamagazin.hu és noinetcafe.hu