Fürdőkád felújítás házilag

Fürdőkád felújítás házilag

Sokan gondolkodnak azon hogy a régi kopott fürdőkád felújítását házilag hogyan is oldják meg, mert ugye sokkal olcsóbb az újrafestés mint a csere. Nem is beszélve a piszokról és a bosszúságról amivel egy fürdőkád csere jár.

De nézzük is hogy lehet egy fürdőkád felújítást házilagosan otthon nekünk elkészíteni. A fürdőkád felújítás házilag első lépése a kád lecsiszolása. Ez azért fontos hogy a festék a későbbiekben ne hólyagosodjon fel, a tapadása jobb legyen. Ezt a műveletet közepes szemcséjű csiszolópapírral végezzük. Miután jól átcsiszoltuk a fürdőkádat utána jöhet a tisztítás és zsírtalanítás.

A fürdőkádat jól kiöblítjük a lecsiszolt portól és utána megfelelő, lehetőleg ecetes tisztítószerrel átmossuk. Az átmosott fürdőkádat tiszta száraz ronggyal teljesen szárazra töröljük. Majd kb. egy óra hosszat várunk hogy alaposan megszáradjon.

A fürdőkád felújítás házilag következő lépése a festés. Ezt 20°C körüli hőmérsékleten a legjobb festeni. Az ilyen hőmérséklet a legoptimálisabb a zománc száradásához. Vásároljunk a festékboltban kétkomponensű RENOVA kádfelújító festéket. Ez a festék csak fehér színben kapható, de ha színes kádat szeretnénk festeni az is megoldható ugyanis vásárolhatunk hozzá univerzális színezőt, amivel a megfelelő színt kikeverhetjük.

A művelet elvégzésére és a száradási időre a szellőztetést feltétlenül biztosítsuk! A kétkomponensű RENOVA kádfelújító zománcot összekeverjük egymással, majd a tökéletesen megszáradt kád felületére 5 cm-es hengerrel felvisszük. A fürdőkád felújítást házilag hengerrel igényesen el lehet végezni. A minőségi festés érdekében vásároljunk egy festőrácsot amin a festékbe mártott hengert néhányszor végig húzzuk hogy a felesleges festék lecsöpöghessen. A szélén és a hajlatokban a hengerrel el nem érhető részeken vékony ecsettel kenjük be a felületet. Ha a fürdőkád felújítást házilag így elkészítettük akkor 24 óra száradás után használatba vehetjük.

Ha a fürdőkádunk felújításához házilag, ilyen fajtájú festéket nem kapunk akkor erre a célra a SUPRALUX radiátorzománc is megfelelő.

Forrás: http://furdokadfelujitashazilag.blog.hu/