Finom bonbon házilagosan

Finom bonbon házilagosan
Ha gyerek van a családban, netán éppen Mikulás vagy Húsvét után állunk, akkor biztosan tele van a lakás a megbontott csoki mikulásokkal és csoki nyulakkal, amelyek akár a kukában is végezhetnék, de egy kis kreativitás mellett akár újra is hasznosíthatjuk őket, például otthon készített finomságok formájában, hiszen például a bonbon házilag is elkészíthető.

Ehhez nem is lesz szükségünk másra, mint egy bonbonos dobozból kiszedett mintaformára, netán egyéb, a boltban megvásárolható öntőformára. A bonbonok esetében többféle variáció is létezik, hogy miképpen dobhatjuk fel egyszerű kis desszertkülönlegességeinket, de ami a legfontosabb, hogy minden egyes művelet a csokoládé megolvasztásával kezdődik.

Az egyik ilyen recept szerint a megolvasztott csokikat az öntőformákba töltjük, méghozzá úgy, hogy a kis formákat harmadáig ellepje a csokoládé. Ezt követően megolvasztunk egy másikfajta csokit is, míg közben az előző formák a hűtőben pihentek. A hideg hatására az előző csoki visszakeményedett, amire máris rátölthetjük – nagyjából kétharmadig – a következő csokifajtát, majd a formát ismét a hűtőbe tesszük dermedésig. A műveletet addig ismételjük, amíg a forma meg nem telítődik, ezáltal egy igazán egyedi, többféle csokoládéból készült bonbont kapunk végeredményül. Ha a külsőre is szeretnénk adni, érdemes fehér és barna csokit alkalmazni a bonbonok esetében.

Természetesen készíthetünk töltött bonbont is házilag. Ebben az esetben a megolvasztott csokoládéval egyszer kikenjük a formák alját és széleit, majd ezzel végezve betesszük a hűtőbe, hogy megszilárdulhassanak. Ameddig a forma dermed, addig valamilyen töltelékes csokit – például Mars, Snickers – megolvasztunk, hozzáadunk egy vagy két evőkanál tejszínt, amit a megdermedt csokiformákba beletöltünk, majd ismét hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Igény esetén a bonbont be is fedhetjük, hogy a töltelék meglepetés maradjon.