Fejfájás csillapítása házilag

Fejfájás csillapítása házilag

A stressz, az időjárás változás, a kevés alvás időnként erős fejfájást tudnak okozni. Gyorsan bevenni egy tablettát a legegyszerűbb megoldásnak tűnhet, de ha természetes úton szeretnénk megszabadulni a kínzó fejfájástól, több lehetőség is áll előttünk.

Az akupresszúra hozzáértői állítják, hogy a halánték körkörös mozdulatokkal történő masszírozása pillanatok alatt csillapítja a fejfájást, mivel ezen a területen keresztül az agy fájdalomközpontjára hathatunk. Meglepő, de ha a lábunkat meleg vízben áztatjuk, jobban fogjuk érezni magunkat. A meleg hatására a lábban kitágulnak az erek, így enyhül a nyomás az agyi erekben, ami csökkenti a fájdalmat.

Egy csésze erős kávéban fájdalomcsillapító hatóanyagok találhatók, ezért enyhülést hozhat, de csak akkor, ha az elmúlt néhány órában nem kávéztunk. A túl sok kávé ugyanis csak ront a fejfájáson. Bár az erős illatok sokszor még elviselhetetlenebbé teszik a fejfájást, egyes illóolajok nyugtatólag hatnak. A levendula- és a borsmentaolajat dörzsöljünk be a halántéknál és a homloknál, ellazítják az idegeket. A frissen őrölt gyömbér levének vagy a belőle készült teának a fogyasztása ősi orvosság a fejfájás csillapítására.