Darázsirtás házilag hogyan?

Darázsirtás házilag hogyan?

Amennyiben befészkelték magunkat otthonunkba a darazsak, nem kell azonnal kétségbe esni és szakember hívni ahhoz, hogy megszabaduljunk a csípős kártevőktől, hiszen a darázsirtást házilag is elvégezhetjük, méghozzá teljesen biztonságosan.

Ha a kártevők száma még nem nevezhető nagynak, illetőleg a kas sem ölt túl komoly méreteket, akkor még biztonságosan meg lehet közelíteni a darazsak helyét és alaposan befújni őket a legtöbb boltban kapható darázsirtó szerrel, amelynek köszönhetően a rovarok elkábulnak így jelentős részük vagy elmenekül vagy a földre hullik, aminek köszönhetően már könnyen hatástalaníthatók.

Természetesen akkor sem kell megijedni, ha a darazsak hirtelen nagy számban jelentek meg házunk környékén, ebben az esetben ugyanis van egy ősi módszer, amivel lenyugtathatjuk a rovarokat. Ez nem más, mint a füst! Hogy füstöt generáljunk, ahhoz nincs szükség másra, mint egy fáklyára, amit vagy félvizes ágakból és szénából készítünk. Fontos, hogy ne csak néhány másodpercig füstöljön a fáklya, hanem legalább addig, amíg leverjük a darazsak fészkét és eltapossuk az elkábult egyedeket.

A füsttől ugyanis a darazsak lelassulnak, megnyugszanak és lehetőségünk nyílik arra, hogy fészküket leverjük. Ezt ne puszta kézzel, hanem valami bot segítségével, kellő körültekintéssel végezzük el, majd a fészket egy lapát vagy valamiféle vastag kesztyű segítségével ássuk el, de legalábbis vigyük a lehető legmesszebb korábbi helyétől.

A darazsak, ha nem találják fészküket – esetleg éppen elpusztítottuk a királynőt –, akkor a legtöbb esetben elhagyják a helyet. Ha mégis újabb építkezésbe kezdenének, ismételjük meg a műveletet és mivel nem kitartó állatokról van szó, hamar feladják a harcot. Ez a legegyszerűbb módja a házi darázsirtásnak.