Csótányirtás házilag

Csótányirtás házilag

1.Csótányirtás uborkával
Állítólag kiváló csótányok elpusztítására a nyers uborka. A nyers és érett uborkát szeleteljük karikára és helyezzük esténként a csótányok által elfoglalt helyekre. Az uborkát evő csótány elhullik, és másnap jöhet a söprű és a lapát.

2. Szódabikarbónát és cukor
Keverj össze egy rész szódabikarbónát egy rész cukorral, majd a keveréket szórd oda, ahol a csótányok megbújhatnak. A cukor a szerhez vonzza majd őket, a szódabikarbóna pedig végez velük. A szert megelőzésként is használhatod. A cukor sütőporral keverve is hatásos, utóbbitól ugyanis elfogyasztása után a csótányok szinte azonnal szétpukkadnak.

3. Riddex ultrahangos csótány riasztó
Alkalmas a házban lévő egér, fekete bogár, szúnyog, bolha, légy, tücsök, hangya, fa-hangya élősködők kiűzésére. Univerzális riasztó vegyszer használata nélkül, ultrahang kibocsátásával riaszt. A készülék nem öli meg a kellemetlenkedő rágcsálót vagy rovart, nem szennyezi a környezetet, de távolságot tart az ember és az állat között. Nem marad a helyszínen tetem! Működtetéséhez mindössze, konnektorba kell dugni és kész! Nincs semmilyen káros vegyi anyag párolgás.

4.BIOSTOP csótánycsapda
Csótányok jelenlétének megállapítására, a kis mértékű csótányfertőzöttség felszámolására, illetve az elért csótánymentesség fenntartására alkalmas irtószermentes rovarcsapda. Hatásosan vonzza és irtószer nélkül pusztítja a csótányokat. Alkalmazása egyszerű. Környezetre (gyermek, háziállat, stb.) teljesen veszélytelen. A kihelyezést követően 3-4 hétig hatásos. A fogásra kész csapdát a csótányok által leggyakrabban látogatott helyeken (mosogató alatt, hűtőszekrény mögött, szeméttároló mellett, fürdőkád alatt, WC csésze mögött,stb.) helyezzük el úgy, hogy azt napfény és víz közvetlenül ne érje! A megfelelő eredmény érdekében egyszerre több csapdát helyezzünk ki. Ha 4-5 napi kihelyezés után nincs csótány a csapdákban, akkor helyezzük más helyre azokat. Ha ezt követően sem találunk bennük befogott csótányt, biztosak lehetünk abban, hogy a terület csótánymentes.

5.Vape a mérgek-mérge
A Vape csótánycsapdája ezzel szemben mérget tartalmaz. A csalétek elsőre vonzónak tűnik a csótányoknak, elfogyasztása után azonban azonnal elpusztulnak tőle. A csótánycsapdát hat darabos kiszerelésben árulják. A műanyag dobozkákban található csalétek három hónapon át megőrzi hatását. Kisgyerekes lakásban ne használd.

Sajnos, amennyiben lakótelepen lakunk, hiába írtjuk ki a lakásban a csótányokat, ha a szomszéd lakásokból folyamatos az utánpótlás. A csótányok kiirtásához az egész házban el kell végezi (méghozzá többször) az irtást.