Cipőtágítás házilag

Cipőtágítás házilag

A probléma adott : kicsi a cipő. Általában az otthoni módszerekkel fél számmal növelhető a cipő mérete a bőr károsodása nélkül. A módszerek csak valódi bőr cipőknél működnek, ugyanis ez az anyag képe hosszútávon is felvenni az új formát.

1. Kisámfázzuk a cipőt (a jobb cipőboltokban kapható) majd lenolajkencével bekenjük a bőrt, akár többször is és óránként 10 percet járkálunk benne, így a felpuhult bőr kitágul. Legalább 24 óra kell a tágításra.

2. Kereskedelmi forgalomban kapható cipőtágító sprayt használunk a cipők gyors nyújtásához. A bőr hajlékony lesz, és a viselés során kitágul. A cipőfelsőrészt a szorító helyeken, kívülről jól szórjuk be a szerrel. A lábbelit azonnal vegyük fel. Járás közben a lábbeli kitágul és a bőr simulékony lesz. A kezelés szükség esetén megismételendő.

3. A fagyasztásos módszer: Tegyünk egy zacskó vizet a cipőbe, a zacskó jóval nagyobb legye, mint a beletöltött víz térfogata, hogy felvegye a cipő méretét. A megfagyott és kitágult víz növelheti szűk cipőnk méretét. 24 órát tartsuk a fagyasztóba.

4. A kétes módszerek : krumpli, ecet, pálinka.
A felszeletelt krumplikarikákat újságpapírgombóc tetejére téve tuszkoljuk a cipőbe. A krumpli nedvességtartalma tágít, míg a kioldódó burgonya keményítő fixálja a bőr tágulását.
Ecettel vagy alkohollal kenjük be a cipőnket és kezdjünk azonnal járkálni benne.