Bőrkárpit tisztítás házilag

Bőrkárpit tisztítás házilag

A bőrkárpittal borított bútorok strapabírók ugyan, de az idő múlásával ezek is piszkolódnak. Házilag is kitisztíthatjuk belőlük a foltokat vagy akár felfrissíthetjük az egész bútort.

Mielőtt bármilyen szert alkalmaznak, egy pamut ronggyal portalanítsuk a felületet, távolítsuk el róla a hajszálakat vagy a kisállat szőröket. Ezután egy kevés mosogatószert tegyünk egy puha, nedves rongyra, majd óvatosan kezdjük el törölgetni a zsírt vagy más foltot. Ügyeljünk arra, hogy a bőrt ne itassuk át a mosogatószerrel teljesen. Ha nem helyileg végezzük a tisztítást, hanem az egész bútort szeretnénk áttörölni, egy vödör vízben oldjuk fel a mosogatószert. Ha olyan folttal állunk szemben, ami nem jön ki a mosogatószertől, használjunk fogkrémet, amit aztán nedves ruhával töröljünk le.

Ha az autó bőrkárpitján keletkeztek foltok, szórjunk rá hintőport, ami képes magába szívni a zsíros, olajos szennyeződéseket. Hagyjuk rajta egész éjszaka, majd másnap nedves ruhával töröljük le. Három rész ecet és egy rész forró víz is csodákat művel a bőrrel, a festék- és tintafoltok eltávolítására hajlakkot használhatunk. Bőrkárpiton soha ne használjunk ablaktisztító folyadékot!