Bőrkabát tisztítása házilag

Bőrkabát tisztítása házilag

A bőrkabátot szappanos víz és szalmiákszesz keverékével tisztítsuk. Készítsünk egy liternyi szappanos vizet és oldjunk fel benne egy evőkanál szalmiákszeszt. Tegyük vállfára, és a folyadékba mártott ronggyal alaposan törüljük át. Utána glicerinnel vagy ricinusolajjal átitatott ruhával a bőr teljes felületét kenjük be, hagyjuk megszáradni, majd puha kendővel fényesítsük.

Könnyen eltávolítható foltok eltüntetésére nyers tejet is használhatunk. Ilyenkor a foltos részt tejjel dörzsöljük be, majd fényesítsük. Esőfolt ellen szintén a szappanos oldat a leghatékonyabb. A foltot nedvesítsük be szappanos oldattal, majd itassuk fel nedves ruhával, és flanel kendővel töröljük szárazra. Hogy a bőr ne száradjon ki, kenjük be vékonyan vazelinnal. Ha még felvert tojáshabbal is áttöröljük, rendkívül fényes lesz és megtartja lágyságát. Ha vásárlás után átpucoljuk lenolajjal vagy glicerinnel bőrkabátunkat, nem lesz foltos az esőtől!

Hasított velúrbőr kabátunk tisztítására használjunk velúr radírt, de ha nagy területen szennyezett vigyük inkább tisztítóba, ha impregnálni szeretnénk eső ellen akkor használjunk impregnáló sprayt.

Forrás: knol.google.comHázilag készített dolgok. Ötletek és praktikák a házilagos megoldásokról, avagy hogyan csináld házilag ?