Bőrgomba kezelése házilag

Bőrgomba kezelése házilag

Többféle módszer is létezik a bőrgomba kezelésére házilag, azonban akárcsak megannyi más gyógymód, a gombás fertőzések esetében is embere – és a fertőzés típusa – válogatja, hogy mi használ és mi nem. Mivel egy súlyosabb betegségről beszélünk annál, mint azt az emberek többsége gondolja, ezért erőteljes bőrirritációval járó, erősen viszkető és nagy területre kiterjedő gombás megbetegedés esetében érdemes előbb orvoshoz fordulni, mert előfordulhat, hogy a betegség csak hegesedéssel gyógyulhat meg, ami örökre nyomot hagy a bőrünkön.

Sajnos a bőrgomba kezelése házilag még a leghatékonyabb módszerrel is eltarthat két hónapig. A leghatékonyabb a fényterápia, amelynek segítségével erős fény alá helyezzük a kérdéses területet vagy ha olyan helyen van, annyit napoztatjuk, amennyit csak lehet. A patikákban számtalan krémet is találhatunk a probléma kezelésére, amelyek sajnos lassabban távolítják el a gombát, mert a mély rétegekbe nem jutnak el rögtön, csak szép fokozatosan.

A kezeléseknek azonban minden esetben a fertőtlenítésen kell alapulnia, így amennyiben feltétlenül házi praktikára vágyunk, készítsünk hagyományos kenőcsöt szimpla teafaolajból vagy zsályalevélből és azzal kenegessük napjában többször a kérdéses területet. Korábban sikeresen alkalmazták házi módszerként a fokhagyma és az ecet kombinációját, amit elsődlegesen körömgombához lehet igazán hasznosan alkalmazni, de egyéb gombás fertőzések esetében is sikert érhetünk el vele. A készítményt úgy készítjük el, hogy egy deciliter húsz százalékos ecetbe beletörünk egy gerezd fokhagymát, majd egy rongy vagy géz segítségével azzal kenegetjük a fertőzött területet, akár naponta többször is. Amennyiben allergiásak volnánk a fokhagymára, választhatunk helyette egy kávéskanál sót is, így is hatékony maradhat a bőrgomba kezelése házilag.